Zakelijk

Samenwerken

Hoe werk je als bedrijf aan technologie-ethiek? Hoe kunnen we kinderen met robotica leren nadenken over hun identiteit? Hoe betrekken we inwoners bij de ontwikkeling van technologiebeleid? En is het nu wel of geen goed idee om een robot als CEO aan te stellen?

Of het nu gaat om robotisering, algoritmisch solliciteren of data en eigenaarschap, de toekomst van werk en samenleven verandert.

Daarom doen we al 10 jaar  onderzoek naar de impact van innovatie en technologie op onze samenleving.

SETUP biedt diensten op het gebied van onderzoek, ontwerpen en maken. Wij ondersteunen kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven met een bewezen ontwerpgerichte aanpak gericht op het oplossen van bijvoorbeeld bovenstaande vraagstukken. 

Wat we bieden

Wij bieden innovatieprogramma’s waarin ontwerpers, makers en onderzoekers werken aan experimenten, prototypes en verhalen. Zo werken we aan scenario’s voor bijvoorbeeld de ontwikkeling en realisatie van innovatiestrategie, beleid of publiekscampagnes.

Onze aanpak gaat uit van een ontwerpgericht proces waarin we aandacht besteden aan een scherpe formulering van het probleem zodat we werken aan de juiste oplossingen. Het resultaat van onze diensten zijn tastbare scenario’s in de vorm van design documentatie, digitale visualisaties, interactieve installaties, digitale tools, exposities, lezingen en presentaties. Want je weet pas echt hoe algoritmisch solliciteren werkt als je het zelf geprobeerd hebt. En je krijgt pas oog voor de mogelijk onbedoelde gevolgen van dataverzameling, als je zelf een algoritme ontwerpt.

Daarnaast bieden we ook afzonderlijke diensten aan. Bekijk hieronder het dienstenaanbod van SETUP.
 

Spraakmakende installaties

Met onze conversation starters maken we technologische ontwikkelingen zichtbaar voor een breed publiek. Ze zijn kritisch-hilarisch, leggen de vinger op de zere plek en zorgen voor een goed gesprek.

Meer weten?

Wil je een optie plaatsen, offerte aanvragen of gewoon meer informatie ontvangen?

Liever direct iemand spreken?

030 204 02 01

Tijdens kantooruren

info@setup.nl

Aanvraag

Contactgegevens

Onderwijs

Next Culture: onderwijsprogramma over digitaal burgerschap

In de huidige samenleving zijn technologie en media sterk vervlochten met onze cultuur, onze culturele identiteit en de manier waarop we met elkaar communiceren. Via nieuwe media (re)presenteren we onszelf en onze culturele identiteit meer en meer in het digitale domein. Middelbare scholen spelen een grote rol in de ontwikkeling van het kind in relatie tot deze thematiek, al zien we dat het vaak lastig is om deze kennis te delen binnen de vaste kaders van het onderwijs.

Benieuwd of Next Culture een optie is voor u op school? Neem vrijblijvend contact op.

Lessenserie op maat

Next Culture is een lessenreeks die op maat wordt ontwikkeld voor en door middelbare scholen, waarin we leerlingen een actieve rol in de informatiesamenleving stimuleren. In de lessenreeks onderzoeken leerlingen én docenten samen de betekenis van het begrip cultuur in relatie tot het digitale domein, met een focus op de eigen identiteit. Leerlingen gaan aan de slag met robots en Microbits, maken maskers en laten hun werk zien in een expositie.