Zakelijk

Samenwerken

Hoe werk je als bedrijf aan technologie-ethiek? Hoe kunnen kinderen vanuit robotica leren nadenken over identiteit? En is het nu wel of geen goed idee om een robot als CEO aan te stellen?

Of het nu gaat om robotisering, algoritmisch solliciteren of data en eigenaarschap, de toekomst van werk en samenleven verandert.

Daarom doen we al 10 jaar  onderzoek naar de impact van innovatie en technologie op onze samenleving.

Om deze thema’s bespreekbaar te maken geven we talks over onze expertise en demonstraties van de spraakmakende installaties die we ontwikkelen. Want je weet pas echt hoe algoritmisch solliciteren werkt als je het zelf geprobeerd hebt. En je krijgt pas oog voor de mogelijk onbedoelde gevolgen van dataverzameling, als je zelf een algoritme ontwerpt.

Heb je een specifieke vraag? Dan gaan we graag samen aan de slag. We helpen graag met complexe dilemma's binnen een adviestraject, ontwerpen samen met kunstenaars scenario's en ontwikkelen we custom-made spellen of een tentoonstellingen; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Benieuwd wat SETUP voor jou kan betekenen? Bekijk hieronder de samenwerkingsmogelijkheden.

Spraakmakende installaties

Met onze conversation starters maken we technologische ontwikkelingen zichtbaar voor een breed publiek. Ze zijn kritisch-hilarisch, leggen de vinger op de zere plek en zorgen voor een goed gesprek.

Meer weten?

Wil je een optie plaatsen, offerte aanvragen of gewoon meer informatie ontvangen?

Liever direct iemand spreken?

030 204 02 01

Tijdens kantooruren

info@setup.nl

Aanvraag

Contactgegevens

Onderwijs

Next Culture: onderwijsprogramma over digitaal burgerschap

In de huidige samenleving zijn technologie en media sterk vervlochten met onze cultuur, onze culturele identiteit en de manier waarop we met elkaar communiceren. Via nieuwe media (re)presenteren we onszelf en onze culturele identiteit meer en meer in het digitale domein. Middelbare scholen spelen een grote rol in de ontwikkeling van het kind in relatie tot deze thematiek, al zien we dat het vaak lastig is om deze kennis te delen binnen de vaste kaders van het onderwijs.

Benieuwd of Next Culture een optie is voor u op school? Neem vrijblijvend contact op.

Lessenserie op maat

Next Culture is een lessenreeks die op maat wordt ontwikkeld voor en door middelbare scholen, waarin we leerlingen een actieve rol in de informatiesamenleving stimuleren. In de lessenreeks onderzoeken leerlingen én docenten samen de betekenis van het begrip cultuur in relatie tot het digitale domein, met een focus op de eigen identiteit. Leerlingen gaan aan de slag met robots en Microbits, maken maskers en laten hun werk zien in een expositie.