Zakelijk

Samenwerken

Hoe werk je als bedrijf aan technologie-ethiek? Hoe kunnen kinderen vanuit robotica leren nadenken over identiteit? En is het nu wel of geen goed idee om een robot als CEO aan te stellen?

Of het nu gaat om robotisering, algoritmisch solliciteren of data en eigenaarschap, de toekomst van werk en samenleven verandert.

Al 10 jaar doen we onderzoek naar de impact van innovatie en technologie op onze samenleving.

Om deze thema’s bespreekbaar te maken geven we talks over onze expertise en demonstraties van de spraakmakende installaties die we ontwikkelen. Want je weet pas echt hoe algoritmisch solliciteren werkt als je het zelf geprobeerd hebt. En je krijgt pas oog voor de mogelijk onbedoelde gevolgen van dataverzameling, als je zelf een algoritme creëert.

Heb je een specifieke vraag? Dan gaan we graag samen aan de slag. We helpen graag met complexe dilemma's binnen een adviestraject, ontwerpen samen met kunstenaars scenario's en ontwikkelen we custom-made spellen of een tentoonstellingen; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Spraakmakende installaties

Met onze conversation starters maken we technologische ontwikkelingen zichtbaar voor een breed publiek. Ze zijn kritisch-hilarisch, leggen de vinger op de zere plek en zorgen voor een goed gesprek.
© SETUP

Responsible Innovation

Maatschappelijk digitaal innoveren

Digitaliseren is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. En het is vanzelfsprekend dat u meegaat. SETUP helpt u daarbij. Wij kijken niet alleen naar technologie, maar ook naar de gevolgen daarvan voor u en uw omgeving. We stellen dat in iedere stap van innovatie gekeken moet worden naar potentiële kansen en mogelijke ethische bezwaren. Door ethiek centraal te stellen in het proces van innovatie kunnen we problemen op de lange duur makkelijker voorkomen.

Digitale voetafdruk

Sinds 2018 heeft u waarschijnlijk te maken met de nieuwe Europese wet GDPR. Privacy is een fundamenteel mensenrecht en bij uw organisatie staat dit hoog in het vaandel. Maar waar houdt dit recht op? Er is een groot grijs gebied waarin organisaties keuzes moeten maken. SETUP helpt u hier graag bij. Binnen Responsible Innovation gaan we in op de impact van technologie op de samenleving en de manier waarop bestuurders, wetgevers en managers hier op kunnen anticiperen in het maken van hun beslissingen.

Meer weten?

Wil je een optie plaatsen, offerte aanvragen of gewoon meer informatie ontvangen?

Liever direct iemand spreken?

030 204 02 01

Tijdens kantooruren

info@setup.nl

Aanvraag

Contactgegevens

Onderwijs

Next Culture: onderwijsprogramma over digitaal burgerschap

In de huidige samenleving zijn technologie en media sterk vervlochten met onze cultuur, onze culturele identiteit en de manier waarop we met elkaar communiceren. Via nieuwe media (re)presenteren we onszelf en onze culturele identiteit meer en meer in het digitale domein. Middelbare scholen spelen een grote rol in de ontwikkeling van het kind in relatie tot deze thematiek, al zien we dat het vaak lastig is om deze kennis te delen binnen de vaste kaders van het onderwijs.

Benieuwd of Next Culture een optie is voor u op school? Neem vrijblijvend contact op.

Lessenserie op maat

Next Culture is een lessenreeks die op maat wordt ontwikkeld voor en door middelbare scholen, waarin we leerlingen een actieve rol in de informatiesamenleving stimuleren. In de lessenreeks onderzoeken leerlingen én docenten samen de betekenis van het begrip cultuur in relatie tot het digitale domein, met een focus op de eigen identiteit. Leerlingen gaan aan de slag met robots en Microbits, maken maskers en laten hun werk zien in een expositie.