Selection Automat

© Bas de Meijer

Selection Automat

Kan je het eerste sollicitatiegesprek automatiseren door het te codificeren? Selection Automat speelt met de illusie van objectiviteit die recruitment software zou hebben.

“Het selecteren van de juiste kandidaten kost veel tijd, energie en aandacht. Gelukkig is kandidaten selecteren met de hand verleden tijd met de Selection Automat, dé AI-powered recruiterbot die kandidaten op een efficiënte, transparante en eerlijke manier selecteert voor uw bedrijf. De Selection Automat combineert state of the art algoritmes met gerenommeerde recruitment assessment standaarden*. Probeer het nu zelf!”

Makers

Vincent Hoenderdorp
Jeroen de Vos
Joost Helberg

Achtergrond

Geïnspireerd door de torenhoge beloftes van de recruitmentsoftware-industrie, ontwikkelden Joost, Jeroen en Vincent de Selection Automat. Deze AI-powered recruiterbot maakt tastbaar hoe een algoritme op basis van een geautomatiseerd telefoongesprek kandidaten selecteert. Zodra je de hoorn van de haak pakt krijg je een aantal vragen. De antwoorden bepalen of je geschikt bent voor de functie van corporate recruiter. Selection Automat speelt met de illusie van objectiviteit en stelt de vraag of je een sollicitatiegesprek kunt nabootsen door het eerst te codificeren. Antropoloog Jeroen de Vos sprak met HR-deskundigen om de gangbare structuur van een sollicitatiegesprek te ontcijferen. Zo volgt de Selection Automat de veelgebruikte STAR-methodiek. Daaruit zou je kunnen destilleren of iemand bijvoorbeeld daadkrachtig, creatief of stressbestendig is. Na het beantwoorden van de vragen hangt de sollicitant op en volgt de uitslag in de vorm van een rode of groene sticker. Mensen met een groene sticker mogen zich melden voor de tweede ronde.

Artikelen

In samenwerking met