Ode aan de snik: Een smartlap door AI

© Niels Sinke (nielssinke.nl)

Ode aan de snik: Een smartlap door AI

Krijgen we jullie aan het snikken, als we een doorleefde smartlappenzanger onze door AI gegenereerde tranentrekker laten zingen?

Makers

Janne Spijkervet
SETUP

Hoe werkt het?

Met AI-programmeur en muzikant Janne Spijkervet onderzochten we of een algoritme zo te trainen is dat daar een succesvolle smartlap, vol wroeging en snik uit komt. Welke playlists, genres en liedstructuren heb je nodig voor een lied met een snik? 

Tijdlijn

  • 21 nov: Presentatie smartlap in Bibliotheek Neude
  • 15 nov: Tweede output AI 
  • 1 nov: Meeting met muzikanten
  • 22 okt: Eerste output AI
  • 9 okt: Eerste selectie van smartlappen om het algoritme mee te voeden
  • 1 okt: Brainstorm Wat maakt een smartlap?

Achtergrond

Excuses zijn een herkenbaar moment in iedere relatie: moeilijk, maar met kans op verbetering. Helaas gaat er nog wel eens wat mis bij het aanbieden van excuses. YouTubers hebben niet voor niets apology-video's tot een genre verheven. En ook in de tech-industrie zijn excuses een veel gebruikt onderdeel geworden van de PR strategie van bedrijven. Maar wat maakt een goede sorry? SETUP neemt de smartlap als de ultieme manier om je excuses aan te bieden en vraagt zich af: kan technologie ons hierbij helpen?

Waarom hebben we dit nodig?

Na jarenlange excuses van ontwikkelaars en techbedrijven, is het tijd om de stap te maken van verantwoording afleggen over de gevolgen van technologie naar verantwoordelijkheid nemen voor de impact van technologie. Wil je weten wat we daarmee bedoelen en waarom dat juist nu zo hard nodig is?

Lees dan onze artikelen: