_APOLOGY:DENIED_

© Niels Sinke (nielssinke.nl)

_APOLOGY:DENIED_

Last van oude wrok? SETUP en collectief SMELT presenteren dé technologische fix.

Makers

Collectief SMELT
SETUP

Achtergrond

SETUP heeft 2020 uitgeroepen tot het jaar van de sorry. Van grote tech-bazen die sorry moesten zeggen voor datalek-schandalen tot talloze apology video’s op YouTube: allemaal zeiden ze “sorry, we zijn niet voorzichtig genoeg geweest, excuses voor onze nalatigheid, het was niet onze bedoeling”. Of een variatie op deze geritualiseerde boetedoening. Maar het ritueel blijft steken in verantwoorden voor gemaakte fouten, terwijl verantwoordelijkheid nemen uitblijft. Dat kan en moet beter: bij iedere mislukte of mismaakte sorry blijft de tegenpartij met zijn wrok zitten. De belofte van nieuwe technologie is dat het ons overal bij kan helpen. Dus vroegen we ons af: kan technologie ons misschien ook helpen bij het loslaten van onze wrok? 

Hoe werkt het?

Excuuscomputer _APOLOGY:DENIED_ heeft maar één doel: jou van je oude wrok af helpen. Ze ontleedt je pijn en serveert je op de meest effectieve manier een de excuses die je altijd al had willen hebben. Persoonlijk, oprecht en met de vraag om vergeving. Zie nu nog maar eens aan je wrok vast te houden, mens...

Waarom hebben we dit nodig?

Na jarenlange excuses van ontwikkelaars en techbedrijven, is het tijd om de stap te maken van verantwoording afleggen over de gevolgen van technologie naar verantwoordelijkheid nemen voor de impact van technologie. Daarom doet SETUP in 2020 het hele jaar onderzoek naar excuusrituelen in de technologie industrie. 

Meer weten?

Lees verder in onze artikelen:

In samenwerking met