Stagiair ontwerpend onderzoek (M/X/V)

SETUP zoekt een stagiaire ontwerpend onderzoek met affiniteit voor technologie, cultuur en maatschappij.

Zoek je een stage waar je jouw interesses verder kunt onderzoeken en uitdiepen? We bieden je graag een plek aan om dat samen met ons te doen. We zijn met een groep mensen met verschillende achtergronden, netwerken en expertises en juichen op alle vlakken meer diversiteit in ons team toe. Kom impact maken!

Over SETUP

Wij zijn medialab SETUP Utrecht, opgericht in 2010. Als kleinschalige media-kritische stichting met grote idealen, doen we onderzoek naar technologie en de samenleving. Samen met makers en ontwerpers. Je vindt ons niet alleen in de kunsten of in het debat, maar ook op de vloer bij overheden of in het onderwijs, waar we onze verhalen inzetten om echt impact te maken. Dit doen we omdat deze onderwerpen iedereen raken, dus ook iedereen moet kunnen meepraten.

Zo maakten we bijvoorbeeld een smartlap met een A.I., doken we diep in de wereld van clickwork, gaven we big tech een glansrol in de Matthäus Passion en zetten we stenen in om de smart city nieuwe betekenis te geven. Met onze surrealistische kijk reframen we actuele vraagstukken.

De stage

Als stagiair ontwerpend onderzoek draag je bij aan het ontwikkelen van kritische-hilarische concepten door een tijdje mee te draaien in onze organisatie. Deze concepten werk je uit in een werkend prototype. Daarnaast is er de ruimte om mee te draaien in de projecten die we op dat moment doen. Mocht je je al wat meer verdiept hebben in de onderwerpen waar wij ook mee bezig zijn, dan gaan we graag met je in gesprek over hoe jouw onderzoek mogelijk aansluit op ons huidige jaarprogramma.  

Competenties

 

  • Je bent student aan een kunstacademie of andere ontwerpgerichte opleiding. 
  • Je hebt affiniteit met het ontwerpen van technologische design fictions. 
  • Je hebt een eigen signatuur & beeldtaal. 
  • Je hebt ervaring in alle fasen van een creatief proces.  

We vragen

  • Je bent beschikbaar voor een stageperiode van 4 maanden of langer. 
  • Je bent ten minste 24 uur per week beschikbaar. 
  • Je kunt in een organisatie werken waar meerdere projecten tegelijk lopen. 

We bieden

  • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor zelfstandigheid; Je draait volwaardig mee in het team.  
  • Ondersteuning en begeleiding bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden.  
  • Een stagevergoeding van €150,00 per maand op basis van prestatie.

Neem contact op

Heb jij zin om nieuwe verhalen over technologie de wereld in te gooien? Stuur een mailtje naar jelle@setup.nl en vertel in een paar zinnen wie je bent en wat je doet. Van daaruit kijken we samen wat het beste past.