Stagiair events en productie (M/V/X)

SETUP zoekt een stagiair voor events en productie met affiniteit met technologie, cultuur en maatschappij.

Als stagiair events en productie help je met de voorbereiding en uitvoering van evenementen en producties in de maanden september t/m december (met mogelijkheid om tot en met februari 2024 stage te lopen).  

Je helpt voor en achter de schermen mee om events in goede banen te leiden. Denk aan inventarisatietaken, contact leggen met verschillende organisaties, (reis- en werk)schema’s maken, busjes regelen en mensen instrueren.

Daarnaast nodigen wij jou graag uit om naast de praktische kanten van productie, ook mee te denken over hoe wij onze verhalen binnen verschillende contexten kunnen vertellen met de kritisch-hilarische SETUP signatuur. Leer hoe je een verhaal vertelt op een manier die effectief, mooi en praktisch haalbaar is. Je werkt bij SETUP altijd in teamverband en zal begeleid worden door collega’s.

Waar kom je te werken?

Wij zijn medialab SETUP Utrecht, opgericht in 2010. Als kleinschalige media-kritische stichting met grote idealen, doen we onderzoek naar technologie en de samenleving. Samen met makers en ontwerpers. Je vindt ons niet alleen in de kunsten of in het debat, maar ook op de vloer bij overheden of in het onderwijs, waar we onze verhalen inzetten om echt impact te maken. Dit doen we omdat deze onderwerpen iedereen raken, dus ook iedereen moet kunnen meepraten.

Zo maakten we bijvoorbeeld een smartlap met een A.I., doken we diep in de wereld van clickwork, gaven we big tech een glansrol in de Matthäus Passion en zetten we stenen in om de smart city nieuwe betekenis te geven. Met onze surrealistische kijk reframen we actuele vraagstukken. In de vorm van publiekspresentaties, exposities, maar ook workshops en events. Voor uiteenlopende organisaties en publiek. Denk bijvoorbeeld aan de OBA in Amsterdam, Het Rathenau Instituut, en de Belastingdienst.

Planning najaar

SETUP heeft in het najaar van 2023 verschillende publieksprogramma’s op de agenda staan. Bijvoorbeeld de Nacht van de Ontdekking in Leiden, het Betweterfestival in Utrecht en de Museumnacht Amsterdam. We doen momenteel ook verschillende onderzoeken die in verband staan met ons jaarthema ‘Versimpelen, beheersen of loslaten: Hoe gaan we om met toenemende complexiteit?’.  

Naast de evenementen en onderzoekstrajecten zitten we in een interessante periode als organisatie. In de zomer/begin van het najaar verhuizen wij naar een grotere locatie bij De Nijverheid. Daarmee doen zich dit najaar veel kansen voor om leuke nieuwe events op onze nieuwe plek te bedenken en uitvoeren. Ook daarin kun je als stagiair events en productie een rol in nemen.  

Wie we zoeken 

 • Je bent student aan een opleiding op het gebied van bijvoorbeeld event management, kunst & economie, CMV of communicatie
 • Je hebt inhoudelijke affiniteit met het werk van SETUP en onze kritisch-hilarische manier van verhalen vertellen 
 • Je bent punctueel en neemt waar nodig leiding  
 • Je hebt al enige ervaring met productiewerk en vindt dit leuk om te doen 
 • Je hebt affiniteit met het mooi – maar ook praktisch – presentabel maken van artistieke onderzoeksprojecten 
 • Een rijbewijs is een pré, maar niet noodzakelijk. 
 • Je bent flexibel en kunt functioneren in een zelfsturende organisatie.  
 • Je bent minimaal 3 maanden beschikbaar, bij voorkeur tussen september 2023 en februari 2024.

We bieden 

 • Ondersteuning en begeleiding bij je leertraject.  
 • Een zelfsturende gezellige organisatie op een leuke, stimulerende locatie
 • Gezellige collega’s
 • Een stagevergoeding van €150,00 per maand.  

Interesse in deze stage? 

Stuur dan je CV en een korte tekst over jezelf naar info@setup.nl en kom bij ons langs op gesprek.