Stage events en productie

Werk voor en achter de schermen aan allerlei activiteiten.

Zoek je een stage waar je jouw interesses verder kunt onderzoeken en uitdiepen? We bieden je graag een plek aan om dat samen met ons te doen.

SETUP onderzoekt hoe technologie onze samenleving verandert. Dat doen we onder andere door evenementen. We organiseren bijvoorbeeld workshops, exposities, keynotes of vreemde experimenten. Soms doen we dat op onze eigen locatie, vaak op externe podia door het hele land. Om zoveel mogelijk impact bij het publiek te maken, is een nauwkeurige voorbereiding en strakke uitvoering nodig. Benieuwd hoe dat werkt? Dan is deze stageplek voor events en productie misschien iets voor jou.

Over deze stage

Je werkt samen met ons aan de voorbereiding en uitvoering van activiteiten. Zowel voor als achter de schermen help je mee om alles in goede banen te leiden.

Aan de ene kant ben je bezig met de praktische kant van productie. Denk aan contacten onderhouden met verschillende organisaties, schema’s maken, transport regelen, mensen instrueren en overzicht houden. Aan de andere kant nemen we je mee in de ontwikkeling van onze verhalen en ervaringen. Hoe vertel je een verhaal binnen verschillende contexten en voor verschillende doelgroepen? Hoe zorg je ervoor dat activiteiten een kritische boodschap bevatten, maar ook leuk en verrassend blijven? Hoe ontwikkel je een bijzondere ervaring die effectief is, maar ook praktisch haalbaar? Je werkt bij SETUP altijd in teamverband en wordt begeleid door collega’s met verschillende expertises en achtergronden.

Wie we zoeken

  • Je bent mbo- of hbo-student aan een opleiding op het gebied van bijvoorbeeld event management, kunst & economie, culturele en maatschappelijke vorming of communicatie.
  • Je hebt interesse in het werk van SETUP en onze kritisch-hilarische manier van verhalen vertellen.
  • Je bent minimaal 3 maanden beschikbaar. Het aantal dagen in de week is in overleg.
  • Een rijbewijs is voor deze stageplek handig – maar niet noodzakelijk.

Wat we bieden

  • We ondersteunen en begeleiden je in wat jij wilt leren.
  • Je gaat aan de slag bij een zelfsturende en creatieve organisatie, waar je de kans krijgt om in uiteenlopende projecten mee te draaien.
  • Ons pand zit op het terrein van de Nijverheid, waar met kunst, cultuur en horeca altijd iets te beleven is.
    Voor lunch wordt dagelijks gezorgd.
  • Een stagevergoeding van € 210 per maand.

Over SETUP

Wij zijn SETUP, een medialab in Utrecht. Sinds 2010 maken we tastbaar hoe nieuwe technologie onze samenleving verandert. Dat doen we door artistiek onderzoek met allerlei kunstenaars, makers en experts. Met humor laten we mensen op een andere manier naar dingen kijken. Zo maakten we in de afgelopen jaren onder andere een smartlap met een eigen A.I., speelden we een moderne interpretatie van de Matthäus Passion met big tech in de hoofdrol en bouwden we een trainingsapparaat om aan jouw knuffeltechniek te werken.

Met de kennis en inzichten die dat oplevert, zijn we regelmatig op tv of in andere landelijke media te zien. Daarnaast maken we programma’s voor professionals, zoals docenten, bibliotheken of de Belastingdienst. Zo maken we echte impact.

SETUP is er voor een breed publiek en wil dat iedereen kan meedenken over de rol van technologie in ons leven. Dit menen we heel serieus: jij neemt een andere manier van kijken naar de wereld mee. Dat is welkom bij ons, en wij zijn nieuwsgierig naar jou.

Interesse?

We horen graag van je! Stuur een mailtje naar Laura Bouman (laura@setup.nl) en vertel in een paar zinnen wie je bent en wat je doet. Een uitgebreid CV of lange motivatiebrief is niet nodig. Liever drinken we bij ons op locatie een keer een kop koffie/thee met je. Dan kijken we vanuit daar hoe we een stage kunnen vormgeven.