Sorry

Sluit aan bij de dot-sorry revolutie

Help ons met het realiseren van een .sorry top-level domain (TLD).

Sluit aan bij de community Of lees eerst waarom

Waarom een .sorry TLD?

Het afgelopen jaar zijn we overspoeld met excuses van ontwikkelaars en techbedrijven. Van spijt over het bouwen van de retweet-knop tot "sorry, uw data liggen op straat". Maar wat is er daarna veranderd?

Om de tech-industrie tot verandering aan te zetten is een groot gebaar nodig. Hoe dwingen we hen een stap verder te gaan dan alleen sorry zeggen voor gemaakte fouten? Daarvoor is .sorry. Een nieuwe, vaste plek op het internet waar sorry niet het einde is van het gesprek, maar het begin.

Een wat-level-domein?!

Een topleveldomein (TLD) is het stuk van een internetadres dat achter de punt staat, zoals .nl en .com, maar ook .bier en .amsterdam. Communities en bedrijven hebben, sinds dat in 2012 kon, met de registratie van topleveldomeinen online hun plekken geclaimd. Zo hebben de paardenfans gezorgd voor .horse, de developers voor .dev en de kunstenaars voor .art.

Maar nieuwe TLD’s ontstaan niet vanzelf, daar zit een enorm proces achter. Om een serieuze kans te maken hebben we jouw stem nodig: als we kunnen aantonen dat er draagvlak is voor dit nieuwe topleveldomein, maken we meer kans. Doe je mee?

Bekijk de projectwebsite

Sluit aan bij de community.

In april starten we een campagne om de benodigde mensen en middelen bij elkaar te brengen. Schrijf je hier alvast in, dan houden we je op de hoogte en laten we weten hoe jij hierbij kunt helpen.

Ben je een bedrijf of kennisinstelling?

Wil je hierin samenwerken of investeren? Neem contact op via sorry@setup.nl.

Elke email bevat altijd een link om uit te schrijven.