Samenwerken

“Artistiek ontwikkelend onderzoek naar de impact van nieuwe technologie op de maatschappij. Dat is wat we doen bij SETUP. Het gaat ons er niet om of technologie wel of niet moet worden toegepast. Het gaat om de vraag: welke plek geven we het in de maatschappij? Wij gaan dan ook niet met AI aan de slag, maar met de maatschappelijke vraag als startpunt.”

Voor SETUP is het logisch dat de creatieve industrie betrokken wordt bij grote maatschappelijke opgaven. SETUP is het platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en hoe wij samenleven met elkaar. Sinds onze oprichting in 2010 maken we met kunstenaars en ontwerpers de gevolgen van technologische ontwikkelingen tastbaar.

Vanuit de overtuiging dat wij zo onze toekomst kunnen verbeelden, en zo meer mensen kunnen meewerken aan en meedenken over technologie. Daarom werken we graag samen met overheden, uitvoeringsorganisaties en andere organisaties die zich net als wij inzetten voor de publieke zaak. 

Wat we bieden

Wij bieden innovatieprogramma’s waarin ontwerpers, makers en onderzoekers werken aan experimenten, prototypes en verhalen. Zo werken we aan scenario’s voor bijvoorbeeld de ontwikkeling en realisatie van innovatiestrategie, beleid of publiekscampagnes.

Onze aanpak gaat uit van een ontwerpgericht proces waarin we aandacht besteden aan een scherpe formulering van het probleem zodat we werken aan de juiste oplossingen. Het resultaat van onze diensten zijn tastbare scenario’s in de vorm van design documentatie, digitale visualisaties, interactieve installaties, digitale tools, exposities, lezingen en presentaties. Want je weet pas echt hoe algoritmisch solliciteren werkt als je het zelf geprobeerd hebt. En je krijgt pas oog voor de mogelijk onbedoelde gevolgen van dataverzameling, als je zelf een algoritme ontwerpt.

SETUP en jouw organisatie?

Onze aanpak is artistiek en onderzoekend, en resulteert in tastbare scenario’s in de vorm van bijvoorbeeld interactieve installaties, digitale tools, exposities of workshops. We zijn altijd nieuwsgierig wat een nieuwe samenwerking ons kan brengen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

030 204 02 01
info@setup.nl