In gesprek met de makers: Accept & work

In gesprek met de makers: Accept & work
© Merijn van Moll & Ruben van de Ven over Accept & Work
18 jan

In gesprek met de makers: Accept & work

Installatie-drieluik Accept & Work duikt in de menselijke arbeid achter kunstmatige intelligentie. We spraken de makers.

Tepels markeren, helikopterplatformen selecteren of enquêtes invullen; elke dag voeren ontelbaar veel mensen heel veel 'micro tasks' uit. Ze heten clickworkers en ze helpen om AI-systemen te verbeteren en trainen. Want achter alle glimmende geautomatiseerde systemen zit stiekem nog heel veel mensenwerk. Wie zijn de mensen in deze verborgen arbeidersklasse? Hoe is het om clickworker te zijn? Installatie-drieluik Accept & Work duikt in de menselijke arbeid achter kunstmatige intelligentie. Van ultieme workflow tot het schrijnende beeld van onderbetaalde arbeiders met twijfelachtige motivatie. We spraken de makers over hun werk.

Video door Sebastiaan ter Burg