Wat is clickwork?

Wat is clickwork?
© Onno van den Dungen
17 okt 2021

Wat is clickwork?

Laura Bouman
Ik schrijf af en toe een artikel, maar belangrijker: check even onze Instagram (setuputrecht). Joe, zie je daar!

Waarom herkent een telefoon jouw gezicht? En hoe kan Instagram tepels detecteren? Dat er een wereld verscholen zit achter onze slimme systemen kon je misschien wel bedenken. Maar heb je de term “clickwork” ooit gehoord? Wij leggen het uit in één minuut!

Op de Dutch Design Week maken we de wereld achter kunstmatige intelligentie tastbaar met installatie-drieluik Accept & Work in samenwerking met NSvP en makers Merijn van Moll en Ruben van de Ven. Een wereld van menselijke clickworkers en verborgen maatschappelijke kosten, maar ook een wereld waar je de ultieme werkflow kunt ervaren. Siri Beerends schreef er speciaal een artikel over, maar ho eens even. Wat is clickwork eigenlijk?

Ontwerp en animatie door Onno van den Dungen