Videocolumn: Kunnen we het internet nog repareren?

Videocolumn: Kunnen we het internet nog repareren?
25 jun 2021

Videocolumn: Kunnen we het internet nog repareren?

Siri Beerends
Siri is cultuursocioloog en schrijver. Ze doet promotie-onderzoek naar authenticiteit en de vraag hoe kunstmatige intelligentie de afstand tussen mensen en machines verkleint.

Datadiefstal, monopolievorming, massasurveillance, algoritmische polarisatie, dat het internet kapot is wisten we al. Daarvoor geven we graag de schuld aan het grote boze Big Tech. Maar wat als het probleem dieper ligt?

SETUP probeert iets nieuws: in plaats van een kritisch artikel te schrijven, doet Siri Beerends deze keer in een videocolumn uit de doeken waarom het tijd is dat wij, als gebruikers van het internet, ook een hand in eigen boezem steken.