SETUP en de Bibliotheek lanceren een nieuw technologieprogramma

SETUP en de Bibliotheek lanceren een nieuw technologieprogramma
© SETUP
23 jan – Leestijd 2 min

SETUP en de Bibliotheek lanceren een nieuw technologieprogramma

Krista Hendriks
Marketing & communicatie

SETUP en De Bibliotheek Utrecht duiken vanaf nu samen in technologie en de samenleving! Met verrassende experimenten, lab-workshops en (online) events verkennen we wat technologie met onze samenleving doet.

Wat is de rol die we technologie willen geven in de 1,5 meter samenleving? Hoe worden we liever voor elkaar op social media? En wat kunnen we leren van de game Cyberpunk 2077? In een reeks (online) events getiteld SETUP en de bieb… verkennen we wat technologie met ons doet én of we dat willen. 

SETUP en de bieb... spelen Cyberpunk 2077!

We verkennen wat technologie met ons doet én of we dat willen.

Het eerstvolgende event op de agenda is een avond rond Cyberpunk 2077, de nieuwe game van de Poolse studio CD Project Red, op 16 maart. Ronddwalend in de game, praten SETUP en de bieb met experts René Glas (Universiteit Utrecht), Pieter van Boheemen (Rathenau Instituut) en Allesandra van Otterlo (Control Magazine) over technologie-utopieën en -dystopieën, bodymodificatie en het imago van games in de media. Hoe waarschijnlijk is het dat we in 2077 met adrenalineboosters en bionische longen in een door multinationals geregeerde stad rondlopen?

Leren door te doen

Al bouwend denken we na over belangrijke vragen.

Maar we doen meer dan praten met experts! Zo ontwikkelden we samen met kunstenaar Casper de Jong een workshop 1,5 meter robots bouwen. Al bouwend denken we in deze workshop na over ethische vragen. Willen we dit soort robots wel? En als ze er zijn, wat moeten ze dan precies kunnen -en wat vooral niet? Met steeds nieuwe lab-workshops over technologie en cultuur spelen we in op de actualiteit en geven we samen betekenis aan deze ontwikkelingen door er zelf mee aan de slag te gaan. 

Meer weten?

Naast de technologie-programma’s is er in onze samenwerking ook ruimte voor Sustainable Development Goals. In het project SDG Bibliotheek leveren we inspiratie, houvast en ontwikkelingsmogelijkheden om SDG 1 t/m 17 aan te kaarten en passend te maken voor jouw omgeving.

Wil je meer weten, meedoen of samenwerken? Alles wat we samen organiseren is te bekijken op www.bibliotheekutrecht.nl/setup. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Krista Hendriks, via krista@setup.nl.

bibliotheekutrecht.nl/setup