Podcast | Leven met corona-apps: app Whippr geeft controle een nieuwe dimensie

Podcast | Leven met corona-apps: app Whippr geeft controle een nieuwe dimensie
© Nicky Liebregts & Niels Sinke
7 aug 2020 – Leestijd 20 min

Podcast | Leven met corona-apps: app Whippr geeft controle een nieuwe dimensie

Deel jij de orders uit, of mag je ze ontvangen? Met de Whippr app voer je jouw ideale rol uit in de samenwerking die nodig is om de coronacrisis samen onder controle te krijgen.

SETUP · Leven met corona-apps: Whipper
Leven met corona-apps: Whippr

Ergens anders luisteren?
Ook beschikbaar op Spotify

In opmaat naar de corona-app van het ministerie van VWS startte SETUP haar eigen onderzoek naar corona-apps. Zeven makers ontwikkelden in april en mei provotypes die voorbij privacy kijken naar ontwikkelingen als schijnveiligheid, polarisatie en vertrouwen onder invloed van corona-apps.

Whippr

In de laatste podcast uit de serie 'Leven met corona-apps' praten we met Nicky Liebregts en Niels Sinke over Whippr: een alternatieve corona-app, gemaakt op basis van principes uit de wereld van BDSM. 

Deel jij de orders uit of mag je ze ontvangen? Whippr is een app die zorgt voor een heldere verdeling van de macht in de maatschappij in coronatijd. Iedereen doet mee: op basis van een korte persoonlijkheidstest weet je snel welke rol het beste bij je past.  In een heldere (machts)relatie vind je het vertrouwen om deze nieuwe wereld te trotseren. Daarbij is niets voor eeuwig, want met het stopwoordje ben je zo weer helemaal vrij.

Niels Sinke en Nicky Liebregts pitchen Whippr in de 'appathon'

Appathon

Meer zien over Leven met Corona-apps? Kijk onze 'appathon' van 18 mei terug waarin alle concepten werden besproken met trendwatcher Jarno Duursma, Esther Crabbedam van Bits of Freedom, technofilosoof Rens van der Voort en expert gezondheidsrecht Renée Dekker:

Leven met corona-apps: de 'appathon'