Podcast | Leven met corona-apps: Patrona

Podcast | Leven met corona-apps: Patrona
© Tom Schouw & collectief SMELT
21 jul 2020 – Leestijd 20 min

Podcast | Leven met corona-apps: Patrona

In opmaat naar de corona-app van het ministerie van VWS, startte SETUP haar eigen onderzoek naar corona-apps. Zeven makers ontwikkelden provotypes die voorbij privacy keken naar de thema's schijnveiligheid, polarisatie en controle. Patrona stelt de vraag: wat betekent veiligheid voor jou?

SETUP · Leven met corona-apps: Patrona
Leven met corona-apps: Patrona

Ergens anders luisteren?
Ook beschikbaar op Spotify

In deze podcast praten we met maker Tom Schouw en collectief SMELT (Myrthe Krepel & Dorian Kingma) over Patrona: een alternatief voor de corona-app uit het project Leven met Corona-apps. Patrona is het resultaat van een onderzoek naar schijnveiligheid onder invloed van corona-apps. 

Met Patrona bepaal je zelf wat veel of weinig contactmomenten zijn, of wat jij onder regelmatig handen wassen verstaat. Het patroon dat uit deze dubbelzinnige data ontstaat, print je op een mondkapje om jouw opvatting over veiligheid aan anderen te laten zien. Welke gesprekken ontstaan er als we de data voor ons laten spreken?

Patrona door Tom Schouw en collectief SMELT
Leven met corona-apps: de appathon