Podcast | Leven met corona-apps: Covid-Pack

Podcast | Leven met corona-apps: Covid-Pack
© Covid-Pack door Gerjanne van Gink en Aina Seerden
27 jul 2020 – Leestijd 20 min

Podcast | Leven met corona-apps: Covid-Pack

Hoe kijken we naar elkaar als ons risicolabel en dataspoor direct zichtbaar zijn in de vorm van felgekleurd touw? Met Covid-Pack onderzoeken Gerjanne van Gink en Aina Seerden polarisatie onder invloed van corona-apps.

SETUP · Leven met corona-apps: Covid-Pack
Leven met corona-apps: Covid-Pack

Ergens anders luisteren?
Ook beschikbaar op Spotify

In opmaat naar de corona-app van het ministerie van VWS startte SETUP haar eigen onderzoek naar corona-apps. Zeven makers ontwikkelden in april en mei provotypes die voorbij privacy kijken naar ontwikkelingen als schijnveiligheid, polarisatie en vertrouwen onder invloed van corona-apps.

Covid-Pack

In deze tweede podcast praten we met Gerjanne van Gink en Aina Seerden over hun onderzoek naar polarisatie en de Covid-Pack die daaruit kwam. Met de Covid-Pack heb je geen corona-app meer nodig, maar krijgt iedereen gewoon een bol wol in de kleur geel, groen of rood thuis gestuurd. De kleur en lengte van het touw wordt bepaald op basis van je risicoprofiel en beroep. Hoe kijken we naar elkaar, als we in een oogopslag elkaars riscoprofiel en dataspoor kunnen zien? 

De Covid-Pack: een volledig analoog alternatief voor de corona-app

Appathon

Meer zien over Leven met Corona-apps? Kijk onze 'appathon' van 18 mei terug waarin alle concepten werden besproken met trendwatcher Jarno Duursma, Esther Crabbedam van Bits of Freedom, technofilosoof Rens van der Voort en expert gezondheidsrecht Renée Dekker:

Leven met corona-apps: de 'appathon'