Next Culture eindexpositie

Next Culture eindexpositie
© Beeld: Bart Leguijt
5 jun 2019

Next Culture eindexpositie

Op 21 mei was het zover: na twee jaar sloten we het onderwijstraject Next Culture op het Globe College af met een fantastische expositie.

Voor de expositie heeft een aantal kunstenaars, in samenwerking met de leerlingen, interactieve kunst gemaakt. Daarnaast konden de aanwezigen de yurt ervaren en meedoen aan een Community of Practice over Next Culture. Hieronder een korte impressie van de opening. 

Over Next Culture

SETUP heeft samen met Rotslab een lesprogramma ontwikkeld voor het vmbo. In dit project onderzoeken we samen met leerlingen en docenten de relatie tussen virtualiteit, programmeerbaarheid, identiteit en maatschappij. Hierbij worden het cultuuronderwijs en technologie aan elkaar verbonden in een vakoverstijgend programma.

Maakonderwijs is een belangrijk onderdeel van dit programma, omdat we merken dat hier grote vraag naar is in het onderwijs: leren door te doen. We gebruiken niet alleen technologie, maar we zetten technologie naar onze hand. Daarmee geven we zelf actief vorm aan onze ideeën en leren we complexe begrippen doorgronden. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld de kans om een culturele identiteit voor een robot te programmeren en werken aan een expositie van mediakunstwerken die de wisselwerking tussen digitale cultuur en de maatschappij op eigen wijze voelbaar en beleefbaar maken.

Meer weten? Kijk op de website van Next Culture.