Hoe kan AI diversiteit op de arbeidsmarkt frustreren of faciliteren? Makers gezocht!

Hoe kan AI diversiteit op de arbeidsmarkt frustreren of faciliteren? Makers gezocht!
© Bart Leguijt
17 apr 2019

Hoe kan AI diversiteit op de arbeidsmarkt frustreren of faciliteren? Makers gezocht!

Rianne Riemens
Rianne onderzoekt en schrijft over nieuwe technologie.

SETUP en NSvP zoeken makers voor een project over AI en werk.

In 2019 werken Medialab SETUP en de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSvP) aan een gezamenlijk project over artificiële intelligentie (AI) en de arbeidsmarkt. We zijn op zoek naar kunstenaars en ontwerpers die de volgende vraag willen onderzoeken en invoelbaar willen maken in een werk:

Hoe kan AI inclusie en diversiteit op de arbeidsmarkt frustreren of faciliteren? 

Vind jij het leuk om met dit thema aan de slag te gaan? Reageer dan via het formulier met een korte toelichting waarom jij denkt dat jouw werk bij deze opdracht aansluit. De deadline is 7 mei, maar we horen het liefst zo snel mogelijk van je.

Het project start op 18 juni, tijdens het OmkeerEvent van NSvP in de Metaal Kathedraal en loopt tot en met november 2019.

Randvoorwaarden

  • De call is open voor makers van alle disciplines.
  • We zoeken 6 makers, die in teams van 2 aan de slag gaan. De teams worden door SETUP samengesteld, waarbij gelet wordt op interdisciplinariteit.
  • Er is €3000 per persoon beschikbaar voor de vergoeding van uren en €2000 per team voor materiaalkosten.
  • Het OmkeerEvent op 18 juni vormt de kick-off van het project. De oplevering van de werken is gepland in november 2019.
  • Deadline: 7 mei.

Aanmelden

Over

NSvP zet zich in voor een menswaardige toekomst van werk. De Stichting stelt de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. Door de verbinding te leggen tussen wetenschap en praktijk poogt NSvP een beweging te stimuleren die het werk aanpast aan de mens, in plaats van de mens aan het werk. 

SETUP onderzoekt hoe technologie impact heeft op onze samenleving. Samen met kunstenaars en ontwerpers maakt het de gevolgen van deze ontwikkelingen tastbaar. Vanuit SETUP haar kritisch-hilarische signatuur en hands-on aanpak weet het complexe thema’s te vertalen naar een breed publiek zonder ze te zwaar te maken.

Vragen? 

Mail naar marijke@setup.nl 

SETUP en NSvP zijn verantwoordelijk voor de keuze van makers en samenstelling van de teams. Gekozen makers worden uiterlijk 22 mei door ons benaderd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.