Terugblik: Culturele Zondag Utrecht Digitaal

Terugblik: Culturele Zondag Utrecht Digitaal
© Bart Leguijt
15 nov 2018 – Leestijd 8 min

Terugblik: Culturele Zondag Utrecht Digitaal

Rianne Riemens
Rianne onderzoekt en schrijft over nieuwe technologie.

Zondag 4 november stond heel Utrecht in het teken van digitale cultuur. We blikken terug met de mooiste foto's van de dag.

Mixed-media installaties, interactieve games, internetkritiek op de Yami-Ichi, robots in een yurt en meer verrassende presentaties.

Samen met Impakt en Culturele Zondagen introduceerde SETUP de jonge Utrechtse e-culture sector. Een breed publiek maakte kennis met trends, projecten, achtergronden en de geschiedenis van de digitale cultuur. Utrechtse organisaties, kunstenaars en opleidingen openden hun deuren en presenteerden diverse interessante en belangrijke projecten met onderwerpen die op dit moment in de samenleving spelen. SETUP presenteerde haar Next Culture vmbo-project in een yurt op de Stadhuisbrug, verschillende mediakunstinstallaties in de Michaëlskapel en deed mee aan de Yami Ichi 'internet black market' in TivoliVredenburg.