Varen als een tech-miljardair

Kruip in de rol van tech-miljardair en kom varen met onze radiografisch bestuurbare miniatuur-superjachten.

Varen als een tech-miljardair

Tech-miljardairs zijn de rocksterren van dit decennium. Als je zo rijk bent als het water diep is, is de wereld jouw speeltuin. Dus een Tesla naar Mars sturen of de grootste superjacht ter wereld bouwen; het kan allemaal. Moeten we die macht beteugelen? Ter gelegenheid van Rondje Singel sneden we deze vraag op miniatuur-niveau aan.

Tech boten 1
Tech boten 2
Tech boten 6

De boot van Bezos

In de Rotterdamse haven werd in 2022 de nieuwe boot van Jeff Bezos gebouwd. Om het 430 miljoen kostende schip de zee op te te krijgen, moest monumentale brug ‘De Hef’ worden ontmanteld. Aan wal verzamelden zich vooral demonstranten. Want Amazon is berucht om het uitknijpen van personeel, ontwijken van belasting en omzeilen van regelgeving. Is het dichthouden van de brug de middelvinger die Bezos verdient?

Om deze vraag te beantwoorden, bouwden we een vloot van radiografisch bestuurbare miniatuur-superjachten. Lukt het jou om de wetgeving te omzeilen en het belastingparadijs bereiken? Of speel je de tegenmacht met de (veel kleinere) EU-boot? Neem ‘de hef’ in eigen handen en bepaal of we het roer moeten omgooien.

Energiehaven Utrecht
Tech boten 3
Haven van Rotterdam
Tech boten 5
Singel Utrecht
Tech boten 4