Tech Yoga

Technologie: we houden ervan en we haten het. Met Tech Yoga proberen we onszelf uit die kramp te halen. Nu te downloaden, dus rol die yogamat maar uit.

Het laatste waar je elke nacht naar kijkt, en de eerste aanraking in de ochtend. We hebben het natuurlijk over je smartphone. Weinig andere apparaten zijn zo onlosmakelijk met ons verbonden.

Waar technologie voor de één een vernietigende, afstompende kracht is, is het voor de ander juist een verlossende kracht met een mystieke lading. Veel vaker gelden beide tegelijk. Zo heeft big tech de wereld bijvoorbeeld verbonden én gebroken. Dat geeft ons vaak het gevoel in een spagaat te zitten.

Tech Yoga bij de Nijverheid
Tech Yoga bij de Nijverheid
Tech Yoga met Huis 73
Tech Yoga met Huis 73

Om weer uit die kramp te komen, kunnen we iets leren van ontspanningsoefeningen. Vanuit deze gedachte stelden we Tech Yoga samen. Geen kritisch pleidooi voor minder schermtijd of meer bewustzijn voor de macht van big tech. Evenmin een optimistische fanboy-viering van nieuwe gadgets. Inhoudelijk vinden we even helemaal niets. Het is simpelweg een pleidooi voor meer bewustzijn. Punt. Want we zouden vaker stil moeten staan bij onze relatie met technologie. Zonder oordeel, zonder goed of fout. En dat is ook wel eens lekker.

Tech Yoga bestaat uit 11 oefeningen voor jou en je smartphone. Om je hoofd leeg te maken, en de technologie te nemen voor wat het is.

Namasté. Download hier het Tech Yoga-boek.