De Sorry Encyclopedie

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten sorry’s. Met deze encyclopedie is daar nu een handleiding voor.

Tech-gerelateerde excuses categoriseren en beoordelen

De sorry encyclopedie is een verzameling van allerlei soorten excuses die een mens kan geven. Zo is er de Schildpad-sorry, de nooit-te-laat-om-te-sorry-sorry of de aflaat-sorry. De encyclopedie kan gebruikt worden om tech-gerelateerde excuses te categoriseren en beoordelen.

Zo wordt Mark Zuckerberg genoemd als voorbeeld bij de good-guy-sorry. Dit is een sorry waarbij er duidelijk wordt gemaakt dat de sorry-zegger wel goede bedoelingen had. In een interview met CNN zei hij:

“We have a basic responsibility to protect people’s data and if we can’t do that, then we don’t deserve to have the opportunity to serve people. I’m happy to testify before congress if it’s the right thing to do.”

Good-guy-sorry

Volgens de encyclopedie is een good-guy-sorry twee levende mussen waard. Maar je zou er ook vijf dode mussen aan kunnen geven omdat deze specifieke good-guy-sorry een hele gewiekste manier was om de aandacht af te leiden van de impact die Facebook op de maatschappij heeft, door in de verklaring het probleem te benoemen als ‘een verantwoordelijkheid voor data’. Zelf het aantal dode of levende mussen bepalen bij dit statement? Bekijk de dode-mussen index.

0:28