SETUP zoekt medewerker Marketing en Communicatie

© Sebastiaan ter Burg

SETUP zoekt nieuwe medewerker Marketing & Communicatie

Over SETUP

Medialab SETUP (setup.nl) is het platform voor een technologie-kritische samenleving. Sinds 2010 maken we samen met kunstenaars en ontwerpers de gevolgen van technologische ontwikkelingen tastbaar voor een breed publiek. Want niet alleen tech-experts en Elon Musketeers, maar iedereen moet kunnen meebeslissen over onze digitale toekomst.

Daarom kropen we een jaar in de huid van een hongerige databroker, probeerden we gesprekken met de kapper te automatiseren, en maakten we geschiedenisvervalsing met een deep fake van Henk Westbroek. Hiermee laten we de mogelijkheden zien, maar starten we ook een discussie over de wenselijkheid van nieuwe technologie. Het resultaat: een goed verhaal dat je wilt doorvertellen op een verjaardagsvisite, of in de Tweede Kamer. Veel van SETUP’s onderzoek mondt daarnaast uit in een dienstenaanbod. Zo bieden we onder andere lezingen, trainingen, advies en programma’s op maat aan.

In 2020 is SETUP’s jaarthema Sorry. Vanuit de excuses die techbedrijven moeten maken rondom schandalen en onvoorziene effecten, onderzoeken we wat verantwoordelijkheid voor technologie nemen anno nu betekent. Voor de uitvoering hiervan zoeken we een nieuwe medewerker Marketing & Communicatie.

Functie

Als medewerker Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor alle communicatie rondom onze projecten naar buiten toe. Je communiceert met pers, schrijft berichten en onderhoudt online kanalen. Je herkent welke verhalen uit projecten de moeite waard zijn om te delen en zoekt hierin voortdurend naar nieuwe invalshoeken. Je bent niet bang om te experimenteren en durft projectteams aan te sturen om ervoor te zorgen dat jij alle informatie op tijd hebt. Daarnaast sta je pers te woord waar nodig en stap je gemakkelijk op een podium. Zo zorg jij ervoor dat de verhalen van SETUP altijd op de beste manier landen bij het publiek en doorverteld worden.

Competenties

 • Je hebt een achtergrond in communicatie of aantoonbare ervaring met een soortgelijke functie.
 • Je hebt affiniteit met nieuwe technologie en de impact daarvan op de samenleving.
 • Je bent eigenzinnig en niet bang om prikkelend/schurend/provocatief te zijn.
 • Je schrijft makkelijk voor verschillende doelgroepen.
 • Je hebt ervaring met creatieve processen en/of artistieke projecten.

We vragen

 • Je woont in of op maximaal 1 uur reizen van Utrecht.
 • Je bent zelfstandig en kunt functioneren in een zelfsturende organisatie.

We bieden

 • Een functie van 3 dagen in de week vanaf 1 januari 2020.
 • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor zelfstandigheid.
 • Actieve begeleiding tijdens de opstartfase, om samen de juiste tone-of-voice te vinden, maar vervolgens ruimte om de marketing en communicatie naar eigen inzicht vorm te geven.
 • Een freelance-vergoeding van €2.200 per maand voor een project van minimaal 6 maanden.
 • De mogelijkheid om samen met ons de wereld te veranderen.

Interesse?

Stuur dan een CV en motivatiebrief naar jelle@setup.nl. In de motivatiebrief zien we graag terug hoe jij denkt ons team te kunnen versterken. We hanteren geen specifieke termijn voor het solliciteren naar deze functie; de vacature sluit zodra er een geschikte kandidaat is gevonden.