Stage Communicatie

© Samira Charroud

SETUP stageplek Communicatie

vanaf augustus/september 2019

Over SETUP

SETUP is het medialab voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en cultuur. Sinds onze oprichting in 2010 maken we met kunstenaars en ontwerpers de gevolgen van technologische ontwikkelingen tastbaar voor een breed publiek. Want niet alleen tech-experts en Elon Musketeers, maar ook andere groepen moeten kunnen meebeslissen over onze digitale toekomst.

Daarom kropen we een paar maanden in de huid van een hongerige databroker, en onderzochten of mensen zitten te wachten op een robot die klagen automatiseert. Zo starten we een discussie over de wenselijkheid van automatisering, big data en andere ontwikkelingen. Het resultaat: een goed verhaal dat je wilt doorvertellen op een verjaardagsvisite, of in de Tweede Kamer.

We ontwikkelen onze projecten vaak door tot een dienstenaanbod. Zo bieden we onder andere lezingen, workshops/trainingen, advies en programma’s op maat aan. We richten ons hier voornamelijk op drie sectoren: (vmbo-)onderwijs, bibliotheken en (semi-)overheden.

In 2019 onderzoekt SETUP de toenemende versmelting tussen mens en machine. Voor de uitvoering van het jaarprogramma is er momenteel een stageplek Communicatie beschikbaar.

Stageplek

Als stagiair(e) Communicatie draai je mee in alle communicatie-uitingen van SETUP. Van posts op social media tot contacten met pers, van communicatie over events tot het overbrengen en uitdragen van onze onderzoekslijnen. Je werkt hierin samen met alle medewerkers in en buiten de organisatie, om van elk project op de hoogte te raken. Je leert hoe je complexe ontwikkelingen rondom nieuwe technologie en maatschappelijke gevolgen kunt vertalen naar pakkende verhalen die resoneren bij een breed publiek. Je draagt bij aan het plannen en schrijven van onze communicatie-uitingen (voor onze social media, nieuwsbrieven en website) en zoekt naar nieuwe plekken waar we ons onderzoek kunnen delen.

Competenties

 • Je bent initiatiefrijk, zelfstandig en flexibel.
 • Je wilt van alle projecten op de hoogte raken en bent niet bang om iedereen het hemd van het lijf te vragen.
 • Je hebt enige mate van ervaring met het schrijven voor verschillende doelgroepen.
 • Je herkent de signatuur van SETUP en wilt ook jouw eigen (schrijf)stijl en/of beeldtaal verder ontwikkelen.
 • Je hebt affiniteit met technologie, kunst en internetcultuur.

We vragen

 • Je bent beschikbaar voor een stage van 4 maanden of langer.
 • Je kunt per half augustus, of uiterlijk begin september, aan de slag.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
 • Je woont in of op maximaal 1 uur reizen van Utrecht.
 • Je bent zelfstandig en kan functioneren in een zelfsturende organisatie.
 • Het is een pré als je kunt werken met Adobe Photoshop en InDesign.

​We bieden

 • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor zelfstandigheid.
 • De mogelijkheid tot het doen van een afstudeeronderzoek. Mits je ook voldoende inzetbaar bent voor de hierboven beschreven taken. Je kunt daarbij op goede begeleiding rekenen.
 • Een stagevergoeding van €150,00 per maand op basis van prestatie.

Interesse in deze stage?

Dan horen we graag van je! Stuur je CV en motivatiebrief naar vacatures@setup.nl. In je motivatiebrief lezen we graag terug welke affiniteit je hebt met onze onderwerpen. Stuur je sollicitatie zo snel mogelijk, maar uiterlijk zondag 4 augustus naar ons toe. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Rianne Riemens (rianne@setup.nl).