Missie

Inhoud: 

Soms lijkt de technologische ontwikkeling sneller te gaan dan we aan kunnen. Telkens opnieuw worden we gevraagd de mogelijkheden te begrijpen en een mening te vormen. SETUP, een gezelschap van creatieve technologen, kunstenaars en critici wil daar een handje bij helpen.

Daarom organiseren we projecten waarin we hedendaagse issues en mogelijkheden toegankelijk maken. Denk aan presentaties, workshops, en tentoonstellingen en zelfs media-campagnes. Van Twitter-volgers tot mediaprofessionals, en van beleidsmakers tot kunstenaars: we brengen mensen bij elkaar om de fusie van technologie en cultuur vanuit een kritische blik te onderzoeken.

Hoi wereld, wij zijn SETUP

Breed bereik

De projecten van SETUP hebben inmiddels (inter)nationale bekendheid. Projecten als de Digitale Kunstroof (waarin Utrechters objecten uit musea met een 3d printer kopiëerden), Bring Your Own Beamer (waarin jong talent eigen digitale creaties toont), Iedereen Spion (waarin we onder andere koffiemokken met kinderfotos verkochten) en Elegante Algoritmes (een wedstrijd Mondriaan's Victory Boogie Woogie na-programmeren) bereikten krant en TV (van Telegraaf tot CNN).

We stimuleren een kritisch publiek dat vorm kan en durft te geven aan een nieuwe digitale cultuur.

Missie

De uiteindelijke missie van SETUP is: het stimuleren van een breder kritisch publiek dat vorm kan en durft te geven aan een nieuwe digitale cultuur. Het genuanceerd begrijpen van technologische kansen en risicos is voor steeds meer mensen belangrijk. 

Bring Your Own Beamer (2015)

Cultureel ondernemend

SETUP is een culturele organisatie met een eigen stem, maar we werken ook geregeld in opdracht. We organiseren events en bouwen zelfs hele event-programma's voor andere organisaties. We zijn graag uw partner in innovatievraagstukken en digitaal-culturele programmering.

Open

De resultaten van ons werk bieden we geregeld gratis en open-source aan. Van lesplannen tot subsidieaanvragen: hergebruik ons werk of laat je inspireren.

Geschiedenis

SETUP ontstond in 2010 als een initiatief van drie Utrechtse partijen (z25, NetNiet.org, Born Digital), geïnspireerd door het succes van 'medialabs' in steden als Amsterdam en Rotterdam. Utrecht biedt met haar vele media-opleidingen, progressief denkende bewoners, en haar grote creatieve industrie een logische plek voor een organisatie als SETUP.