Dit is het SETUP Cultuurterras bij De Nijverheid

Dit is het SETUP Cultuurterras bij De Nijverheid
© Foto's: Sebastiaan ter Burg
26 jul 2021

Dit is het SETUP Cultuurterras bij De Nijverheid

Je kunt naar SETUP toe deze zomer! Verspreid over de Nijverheid kun je het weekend van 13 t/m 15 augustus genieten van onze gezelligste tech-experimenten, installaties, techyoga een film en meer!

Maak het knus met de Pottenbakrobot, schrijf een smartlap met AI, duik in de expo, kijk een film of buig je in de ‘endless scroll pose’ tijdens een sessie tech-yoga. Dit is het SETUP Cultuurterras bij De Nijverheid!

Aanmelden
via de Agenda

Vrijdag 13/8: Buitenbios - Tetsuo: The Iron Man

Kom genieten van de Japanse cyperpunk klassieker uit 1989 Tetsuo: The Iron Man op groot doek! Je betaalt bij aankomst bij De Nijverheid €2,50 voor de koptelefoon waarmee je de film gaat bekijken.

 • 20.30: Inloop & koptelefoon kopen
 • 21.00: Start film (€ 2,50 - aanmelden)

Zaterdag 14/8: AI Smartlappen workshops & AI-karaoke container

Samen met SETUP’s smartlappen algoritme is het schrijven van een smartlap een fluitje van een cent! Of nou ja, er is wel wat samenwerking voor nodig. Ga een intieme schrijfsessie van 1 uur aan met onze AI en maak je eigen levenslied. Kan je die daarna meteen ten gehore brengen in de AI karaoke-container. 

!! Je hebt geen voorkennis nodig. Bij deze workshop drinken we een biertje.

 • 15.00 - 16.00: JIJ & AI Workshop 1 (gratis, aanmelden)
 • 17.00 - 18.00: JIJ & AI Workshop 2 (gratis, aanmelden)
 • 16.00 - 22.00: AI Karaoke Container (gratis)

Zaterdag 14/8: Muziek van Onkruid!

Ze noemen zichzelf de liefdesbaby van Spinvis en de Venga Boys en met nummers als ‘Huisjesmelkers’ zijn ze verplichte kost voor iedere Utrechter. Kom de smartlappen zaterdag afsluiten met Onkruid op het terras!

 • 21.00 uur op het terras (€2,50 voor headphones)

Zondag 15/8: Digital Detox Day!

Digital detoxen was nog nooit zo makkelijk. Buig je in de ‘endless scroll pose’ tijdens een sessie tech-yoga met yin-yoga expert Sieta. Of las een naadje mee aan een stalen reuzen-furby (SETUP’s mascotte) onder toeziend oog van lasser Ruben. En als je echt aan alle straling wil ontsnappen: vouw een designer alu-hoed met kunstenaar Lybrich. Of... kom gezellig pottenbakken met onze Pottenbakrobot!

 • 12.00 - 12.45 Tech-yoga (aanmelden)
  Ontsnap aan de matrix door je bewust te worden van je verwevenheid met technologie. Yin-yoga godin Sieta begeleid je in poses zoals de endless scroll richting een nieuw technologie-bewustzijn.

  !  De workshop is gratis, maar plekken zijn beperkt: meld je op tijd aan.
  !! Vergeet niet je matje, flexibele kleding & mobiele telefoon mee te nemen. (Er is ook een beperkt aantal yoga-matjes aanwezig.)

   
 • 14.00 - 18.00 Furby lassen
  Heb je altijd al willen leren lassen? Dan is dit je kans! De inspiratie voor deze workshop kwam van ontwerper Ingmar. Om zijn hoofd te legen, maakt hij graag papieren tijgers in geometrische vormen (polygonen). Met kunstenaar Ruben hebben we daar een ode aan SETUP's mascotte van gemaakt en lassen we met z'n allen een grote, stalen, geometrische Furby. 

  ! Je kunt de hele middag binnenlopen in de loods.
  !! Oude schoenen zijn handig; wij zorgen voor beschermende kleding & instructies. 

   
 • 14.00 - 18.00 Pottenbakken met de Pottenbakrobot
  Vergeet Robots die je inhalen, vervangen of verslaan: de Pottenbakrobot wil graag samen met jou iets moois maken! Net zoals Patrick Swayze & Demi Moore in de film Ghost, draai je met de Pottenbakrobot samen een romantische vaas.

  ! Loop langs om je romantische pottenbak-scène in gang te zetten.
  !! Je hoeft niets mee te nemen.

   
 • 14.00 - 18.00 Alu-hoeden vouwen
  Bescherm jezelf in stijl tegen gevaarlijke straling! Ontwerper Lybrich begeleid je bij het vouwen van een uitbundige alu-hoed. 

  ! Je kunt de hele middag aanschuiven op het terras
  !! Je hoeft niets mee te nemen.

13 t/m 22 augustus: Expo (A)I says SORRY

Sorry zeggen is anno 2021 een gevoelige zaak. Door polarisering en oud zeer ontaarden goedbedoelde sorry’s al snel in onomkeerbare ruzies. YouTubers, politici & techbazen weten er alles van en gebruiken uitgebreide scripts om hun sorry’s te laten landen. Maar zelfs dat is vaak niet genoeg. Om te navigeren door de sorry-jungle is militaire precisie nodig. 

In de mini-expo (A)I says sorry van SETUP zie je hoe AI ons kan helpen bij het formuleren van de perfecte sorry voor iedere situatie.

 • 13 t/m 22 augustus, 12.00 - 18.00 uur in de tunnel (di t/m zo, gratis)

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen én toevoegingen aan het programma via de nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte!
SETUP Nieuwsbrief