Teasers Installation48

Teasers Installation48

Nieuws
© Bart Leguijt

Bekijk hier de vier films van de installaties van Installation48 Top story


Rianne Riemens dinsdag 29 januari 2019
Inhoud: 

Installation48
Medialab SETUP en oneseconds hebben mediakunstenaars uitgenodigd om in 48 dagen vier nieuwe interactieve installaties te bouwen. Deze werken maken nieuwe technologische ontwikkelingen voor een breed publiek bespreekbaar en invoelbaar. Daarnaast is het maakproces gericht op kennisdeling tussen professionals, die elkaar inspireren en experimenteren met nieuwe technieken. Bekijk hier de vier teasers die gemaakt zijn van de werken. 

spArc - Hototo en Pelle Schilling
Met spArc creerden Hototo en Pelle Schilling een audiovisuele ervaring op basis van het blauwe licht van lasapparaten, rookmachines en ventilatoren. Dit spectaculaire werk in Burning Man-stijl was, samen met andere werken, tijdens Culturele Zondag te beleven in De Nijverheid.

spArc | Hototo en Pelle Schilling

Synapsisme - Crystal Maria de La Cruz en Stan Wannets
Crystal en Stan maken beiden mechanische constructies geïnspireerd op de dieren- en plantenwereld. Voor hun installatie combineerden zij hun perspectieven en maakten een mechanische installatie, onder andere gemaakt van dierlijk materiaal en cameralenzen, geïnspireerd op zwermen als natuurlijk fenomeen.

Synapsisme | Crystal Maria de la Cruz en Stan Wannets

Garanties uit het Verleden - Marijke Hessels en Lieke van der Made
In de installatie Garanties uit het Verleden stap je in de wereld van surveillance en algoritmen. Kunnen we nog autonoom handelen in een wereld waarin videosurveillance de nieuwe normaal is geworden, en zo ja - hoe moeten we ons dan gedragen? Bezoekers konden tijdens Culturele Zondag meedoen aan de performance in een container op het Domplein.

Garanties uit het Verleden | Marijke Hessels en Lieke van der Made

SWEATSHOP - Casper de Jong en Floortje Wijnands
Casper en Floortje bouwden hun installatie rond de thema’s robotica en circulaire economie, waarbij zij de sweatshop als uitgangspunt aemen. Maar waar in de traditionele sweatshop zowel mensen als machines aanwezig zijn, ontworpen Casper en Floortje een geautomatiseerde sweatshop zonder mensen, waar de naaimachines autonoom werken.

SWEATSHOP | Casper de Jong en Floortje Wijnands

Credits
Camera: Maaike Engels
Montage: Thorsten Alofs (met uitzondering van SpArc)