Terugblik: Culturele Zondag - Utrecht Digitaal

Terugblik: Culturele Zondag - Utrecht Digitaal

Nieuws
© Bart Leguijt

Zondag 4 november stond heel Utrecht in het teken van digitale cultuur. We blikken terug met de mooiste foto's van de dag.


Rianne Riemens donderdag 15 november 2018
Inhoud: 

Zondag 4 november vond Culturele Zondag - Utrecht Digitaal plaats. Deze editie was georganiseerd op initiatief van IMPAKT en SETUP en toonde zowel de mogelijkheden als schaduwkanten van digitale ontwikkelingen. We blikken terug op onze activiteiten en delen de mooiste foto's.

Installation48
Na 48 dagen hard werken was het zover: de vier werken die in het kader van Installation48 - een project van SETUP en oneseconds - waren gemaakt gingen in première. De installaties SWEATSHOP van Casper de Jong en Floortje Wijnands en Synapsisme van Stan Wannets en Crystal Maria de la Cruz waren te zien in de schitterende Michaëlskapel in de Domtoren. Op het Domplein konden bezoekers in de container van Lieke van der Made en Marijke Hessels meedoen aan de performance Garanties uit het verleden waar ze in de huid van een algoritme kropen. Bij de Nijverheid was de spectaculaire installatie spArc van Hototo en Pelle Schilling te bewonderen.

Next Culture Lab
Speciaal voor Culturele Zondag bouwden we een yurt op de Stadhuisbrug. Bezoekers konden door aan het rad te draaien de sfeer in de yurt bepalen en konden een draadje aan de analoge datakaart toevoegen. In de yurt kregen bezoekers een voorproefje van Next Culture Lab: een samenwerkingsproject voor een VMBO lesprogramma over technologie van SETUP, stichting Firma Media en medialab Rotslab.

Internet Yami-Ichi / Black Market
Op de Internet Yami-ichi in TivoliVredenburg verkochten kunstenaars, ontwerpers en vrijdenkers producten & concepten die reageerden op de online wereld. Bij de kraam van SETUP konden de bezoekers proeven van Proef je Status limonade of op zoek naar een huwelijkskandidaat met Verzuilingstinder. Ook boden we de beste producten van de afgelopen jaren aan, zoals de Koppie Koppie mokken en het kaartspel van de Nationale Verjaardagskalender. Kunstenaar Roos Groothuizen stond als datapolitie paraat om AVG advies te geven in de stijl van Rob Geus. 

Nog meer foto's zien van Culturele Zondag? Je vindt ze hier