7 tips voor Culturele Zondag - Utrecht Digitaal

7 tips voor Culturele Zondag - Utrecht Digitaal

Nieuws

Het is bijna zover! Aanstaande zondag 4 november staat heel Utrecht in het teken van digitale cultuur. Wij geven 7 tips uit het programma.


Rianne Riemens dinsdag 30 oktober 2018
Inhoud: 

Culturele Zondag - Utrecht Digitaal is mede-geïnitieerd door Impakt en SETUP en besteedt aandacht aan de online wereld in al haar vormen. In dit artikel zetten we de hoogtepunten op een rij. 

1. Karten als een gameheld! - Hoog Catharijne, P5
Here we go! Liefhebbers van racen en gamen moeten tijdens Culturele Zondag bij P5 in Hoog Catharijne zijn. De parkeerplaats wordt overgenomen door echte gameklassiekers voor de ultieme kartwedstrijd. Kruip in de huid van één van de legendarische gamekarakters en sjees je letterlijk een weg door een fysieke spelwereld.

2. Internet Yami-Ichi /  Black Market - TivoliVredenburg, Plein 5 & 6
Ruim 100 kunstenaars, ontwerpers en vrijdenkers komen bij elkaar om op deze offline markt échte producten & concepten te verkopen die een reactie vormen op de online wereld. SETUP verkoopt gepersonaliseerde limonade op basis van je postcode en laat je tinderen in tijden van verzuiling. Ook geeft kunstenaar Roos Groothuizen als datapolitie beveiligingsadvies in de stijl van Rob Geus. Daar word je toch vrolijk van?

© Culturele Zondagen
Internet Yami-Ichi / Black Market

3. Facebook Content Moderator spreekt - TivoliVredenburg, Hertz
Moderator Sjarrel beoordeelde posts voor Facebook die Artificial Intelligence nog niet kan filteren: onthoofdingen, kinderporno, haat en racisme. Hoe houd je je staande als mens in de machine? Met fragmenten uit de radiodocu Facebook, een nachtmerrie.

4. Offline is the new luxury - Ooster- en Westerkade
Even genoeg van alle digitale indrukken? Dan moet je naar de Offline Zone op de Ooster- en Westerkade. Hier vind je een ode aan het offline zijn. Geen digitaal speelgoed, internet en schermen maar herwaardering van echte gesprekken en ontmoetingen. Met performances, een analoge chatroom en handgeschreven mails. Een digital detox-kuur voor iedereen die even op moet laden.

5. Algorithmic Superstructures - Casco en Impakt
Als onderdeel van IMPAKT festival vind je bij Casco en IMPAKT HQ de tentoonstelling Algorithmic Superstructures. Algoritmische superstructuren gluren mee over je schouder. Ze bewegen mee, bepalen wat je ziet, raden naar verlangens en bepalen de werkelijkheid. Hoe en wanneer is dit zo gekomen, en waarom hebben we niets doorgehad?

© Impakt
Exhibition Algorithmic Superstructures

6. Low Tech Low Lifes - Kapitaal
Analoog en Digitaal. Kapitaal laat ze samenvloeien in een setting van hedendaags beeld en geluid. Verschillende kunstenaars presenteren nieuw werk. Verwacht analoge druktechnieken versus digitale interactie en analoge synths voor digitale streams. 

7. I Spy With My Machine Eye - TivoliVredenburg, Hertz
Een drone kan een bom droppen en zelfs pizza’s bezorgen, maar hoe ziet de wereld er uit door de ogen van een drone? Wat valt er te leren van een robot uit de nabije toekomst? Bekijk het in de audiovisuele performance van de experimentele architect Liam Young. Betoverende beelden gegarandeerd. Speeltijd: 18:00 - 19:00. Met dank aan IMPAKT. 

© Liam Young
I Spy With My Machine Eye

Precies weten waar je alle activiteiten van SETUP kunt vinden? Bekijk het overzicht. Het hele programma van deze dag vind je op de website van Culturele Zondagen.