Installation48: afgelopen weekend werden vier installaties in 48 uur gebouwd

Installation48: afgelopen weekend werden vier installaties in 48 uur gebouwd

Nieuws
© SETUP / Sebastiaan ter Burg

Utrechtse makers delen kennis en werken samen


Malou te Wierik maandag 18 september 2017
Inhoud: 

Het is voorbij, de tijd is om! Tijdens Installation48 afgelopend weekend hebben de makers in vier teams 48 uur lang gezaagd, geprogrammeerd, genaaid en getest. Met als resulataat 4 installaties:

Zand Erover – Schreeuwen uit frustratie tot het zand verschuift
Met de Zandmannen

Even alle frustratie eruit gooien? Neem dan zeker deel aan de installatie ‘Zand Erover’. Deze installatie confronteert je met een bodemloze put in een donkere ruimte. Door alle frustraties er, letterlijk, uit te schreeuwen vorm je verschillende vormen in zand. Deze vormen vervagen zodra je frustratie eruit is. Zo schreeuw je letterlijk zand over jouw problemen heen.

Robotroaster – roast all humans.
Met Roland Smeenk, Fako Berkers en Swen Mulderij

Robots nemen steeds meer werk uit handen van de mens. De Roboroaster verlost ons van een favoriete online hobby: het beledigen van mensen. Neem plaats in de stoel om te horen welke beledigingen de robots bij jou vinden passen.

Boom – Een interactieve droomwereld om de haast te ontsnappen
Met Daan van West, Jochem Hees (Oneseconds), Vincent Vriens en Julian van Buul van
Beeldjutters
Draag bij aan deze interactieve droomwereld vol natuur en neem een stap terug om tot rust te komen. Door deel te nemen aan de installatie zal de deelnemer uiteindelijk vervlochten worden met de natuur in de droomwereld en laat je zo de rust wortelschieten.

Stemvechter – Boxgeweld door stemgeluid
Met onder andere Simon van der Linden van
Monobanda PLAY
Stap in de ring van een boxwedstrijd. Boxhandschoenen zijn echter niet nodig, in deze interactieve vecht je met je stem. Wie gaat er als eerst K.O.?!

De installaties zijn aanstaande zaterdag 23 september te zien tijdens Bring Your Own Beamer 2017 tussen 20.00 uur en 24.00 uur! Check hier de foto's. 

 

Installation48 is een initiatief van One Seconds, Stichting z25.org en SETUP.