Beyond BYOB tijdens Nederlands Film Festival 2017

Beyond BYOB tijdens Nederlands Film Festival 2017

Nieuws
© SETUP / Sebastiaan ter Burg

SETUP weer onderdeel van interactive programma NFF


Malou te Wierik donderdag 31 augustus 2017
Inhoud: 

Van 20 tot en met 29 september staat heel Utrecht weer in het teken van film tijdens de 37ste editie van Nederlands Film Festival (NFF). Medialab SETUP en NFF werken voor het derde jaar samen. Dit keer onder de noemer Beyond BYOB waarbij er drie projecten worden gerealiseerd: Installation48, Bring Your Own Beamer en Tussen Kunst & Glitch.

Installation48 is een initiatief van One SecondsStichting z25.org en SETUP. Een hackaton waarin 5 teams met 5 personen in 48 uur nieuwe interactieve installaties ontwikkelen. De werken gaan in première tijdens Bring Your Own Beamer (BYOB) op 23 september in het HKU Theater aan het Janskerkhof in Utrecht. BYOB is een wereldwijd beproefd concept met een aantal vaste ingrediënten: veel beamers, overweldigende mediakunst, inventieve makers en een nieuwsgierig publiek. Verwacht dit jaar een AR experience rondom een ontwerp van Maarten Baas i.s.m. VPRO Lab, tafeltennisde zeemannen en projectmapping door LIGHT-UP Collective

Op maandag 25 september duiken we dieper in de mediakunst met de talkshow Tussen Kunst & Glitch. Hier nemen makers en liefhebbers een favoriet werk mee; ruimtelijke installaties, browser-based net art of een object. Een expertpanel met onder andere Nadine RoestenburgMichel van Dartel en Eric Kluitenberg plaatst het werk vervolgens in kunsthistorische-, culturele-, en digitale context. Met als hamvraag: mag de eigenaar of verzamelaar zich al rijk rekenen? Presentatrice en radio-dj Eva Cleven gaat met panelleden, publiek en kunstenaars in gesprek over hun favoriete werken en de huidige staat van mediakunst.

BYOB, Installation48 en Tussen Kunst & Glitch zijn zijn onderdeel van NFF Interactive. Tijdens het Nederlands Film Festival biedt dit programma ruimte aan transmediale en interactieve projecten en innovatieve games waarmee een nieuwe generatie Nederlandse makers (inter)nationaal van zich laat horen.

Trailer Beyond BYOB 2017