Kick-off project Installation48

Kick-off project Installation48

Nieuws
© SETUP / Sebastiaan ter Burg

Eerste bijeenkomst en vormen van teams


Malou te Wierik vrijdag 7 juli 2017
Inhoud: 

Gister was de kick-off van het project Installation48. Installation48 is een initiatief van One SecondsStichting z25.org en SETUP. Een hackaton waarin 5 teams met 5 personen in 48 uur nieuwe interactieve installaties ontwikkelen. Hiervoor is per team een budget van 2.000 euro beschikbaar. De werken gaan in première tijdens Bring Your Own Beamer op 23 september tijdens het Nederlands Film Festival. Dit is wat ons betreft niet het eindpunt van de ontwikkelde werken; we zijn met verschillende festivalproducenten en bedrijven in gesprek om de installaties vaker te programmeren.

Inmiddels zijn er drie teams gevormd die met elkaar aan de slag gaan. Er is dus nog ruimte voor twee teams. Ben jij een ontwikkelaar, projection-mapper, bouwer, interaction-designer of ander soort digitaal creatieveling en heb je zin te experimenteren met het maken van interactieve installaties? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten bij onze hackaton Installation48.

INSPIRATIE

Take on Me van Roland Smeenk
Body scanner van Sebastiaan ter Burg en Hay Kranen
Dwaallumen van de Beeldjutters
DeathTolls Experience van Ali Eslami
Obliteration Room van Yayoi Kusama

Wij zijn benieuwd naar jullie ideeën. Wil je meedoen met deze hackaton, schrijf je dan in via het onderstaande formulier. 

PLANNING

  • Op donderdag 6 juli zijn de eerste drie teams gemaakt en ideeën uitgewisseld. 
  • Op dinsdag 15 augustus is er een tussentijdse meet-up met alle team captains om de vorderingen te bespreken.
  • Op maandag 4 september organiseren we een tweede bijeenkomst om de plannen door te nemen. Op basis hiervan kunnen we een grove materiaallijst opstellen.
  • De hackaton zelf is in het weekend van 15 t/m 17 september (locatie volgt).
  • Op zaterdag 23 september moeten de installaties klaar zijn voor BYOB.

INTERESSE? SCHRIJF JE HIER IN.