Installation48: maak kennis met de teams

Installation48: maak kennis met de teams

Nieuws

Wie zijn de teams die deelnemen aan Installation48 en wat gaan ze maken?


Sylvia Koopman woensdag 12 juli 2017
Inhoud: 

Afgelopen donderdag (6 juli) was de kick-off van Installation48, een design hackathon van 48 uur in samenwerking met Stichting Z25.org, Oneseconds en SETUP. Installation48 wil vijf groepen van vijf makers samenbrengen om samen een interactieve installatie te ontwikkelen in maar liefst 48 uur! We blijven tijdens het gehele proces betrokken bij de teams, van het beschikbaar stellen van het werkbudget en het organiseren van ‘work in progress meetings’ tot de première op Bring Your Own Beamer tijdens het Nederlands Film Festival en het ter beschikking stellen van een expo platform na afloop van het project.

Met Installation48 willen we makers aan elkaar verbinden en hen de middelen geven om te werken aan een toffe interactieve installatie. Tijdens de kick-off vertelden we meer over het project en nodigden we de deelnemende kunstenaars uit kennis met elkaar te maken doormiddel van speeddates. Er is gebrainstormd en er zijn drie teams gevormd. Graag stellen we twee teams aan je voor:

Het eerste team wordt geleid door Ferdy Guliker en Bjorn Wijers. Zij worden vergezeld door Front404. Samen maken ze een interactieve installatie die zandsculpturen maakt gebaseerd op de input van de gebruiker.

Fako Berkers, Roland Smeenk, Swen Mulderij en Anouska de Graaf vormen het tweede team. Zij zijn geïnteresseerd in het maken van een interactieve installatie over trolling door AI.

Onze volgende meeting is gepland op dinsdag 15 augustus. Dit is een tussentijdse meet-up met alle team captains om de vorderingen te bespreken. Wil jij ook deelnemen aan Installation48? Er zijn nog een paar plekken! Neem voor meer informatie en inschrijven contact op met Sylvia Koopman via sylvia@setup.nl.