Magazine

3 jul
Magazine De kater na de AVG Op 25 mei ging de AVG van kracht en organiseerden we samen met het Rathenau Instituut het debat Leven met algoritmen. Sindsdien zijn we een hoop privacy illusies armer en algoritme wijsheden rijker.
18 jun
Magazine Betrokkenheid op de werkvloer meten met een algoritme: goed idee? Het algoritme van KeenCorp herkent zinsconstructies die iets zeggen over onze mate van betrokkenheid op de werkvloer. SETUP ging met het bedrijf en de ontwikkelaars van het algoritme in gesprek.
15 mei
Magazine Als algoritmen met ‘Mm-hmm’ beginnen te spreken Vorige week presenteerde Google zijn digitale assistent Duplex. Het pratende algoritme klinkt als een mens en maakt moeiteloos een afspraak bij de kapper. Iets om enthousiast voor te klappen?
26 apr
Magazine Big data evangelie vergt meer dan wetgeving Overheidsregulering en wetgeving hobbelen achter de markt aan, er moet ook geïnvesteerd worden in bewustwording over de manier waarop we zelf vormgeven aan digitale technologieën.
6 apr
Magazine Is jouw gemeente al overgenomen door algoritmen? Slimme lantaarnpalen, social media meldkamers en voorspellende algoritmen beloven onze openbare ruimten efficiënter, groener en veiliger te maken. Mooie beloften maar moeten we ze ook geloven?
23 mrt
Magazine Algoritmische besluiten ontrafelen Na het Facebook fiasco staan profilingsalgoritmen eindelijk op de kaart bij een breder publiek. Tijd voor stap twee: algoritmische besluitvorming ontrafelen en de black box openen.

Pagina's