Magazine

9 jan
Magazine Een samenleving gebaseerd op algoritmische risicoprofielen Op 16 januari sprak Virginia Eubanks over de maatschappelijke gevolgen van voorspellende algoritmen. Waar moeten we op letten om te voorkomen dat ook hier sociale ongelijkheid wordt geautomatiseerd?
11 dec
Magazine Julia Kloiber pleit voor een optimistische blik op onze data-toekomst Speculeren over de toekomst is een privilege dat zich niet moet beperken tot sombere scenario's. Met open data en civic technology kunnen we een positieve blik werpen op onze data-toekomst.
12 nov
Magazine Digitaliserende overheid krijgt koekje van eigen deeg Met klaagrobot Paaltje worden de rollen omgedraaid en krijgt de digitaliserende overheid een koekje van eigen deeg.
5 nov
Magazine Paaltje - de automatische activist of de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van lastpakken Met Paaltje kun je in een handomdraai bezwaar maken tegen ontwikkelingen in jouw buurt. Door klagen te automatiseren stellen we het algoritmische doolhof waar burgers in vastlopen aan de kaak.
17 okt
Magazine De ogen van algoritmen De politie gebruikt gezichtsherkenning om burgers te identificeren. Maar burgers worstelen om BOA's, beveiligers, agenten en andere uniformen uit elkaar te houden. Uniformherkenning biedt uitkomst.
11 okt
Magazine Meten is vergeten Gisteren maakte Amazon bekend dat zij afzien van hun discriminerende sollicitatie algoritme. Terwijl de discussie over algoritmische bias losbarst, blijft het belangrijkste probleem onderbelicht.

Pagina's