Over

Dossier: 
Kunnen wij dit maken?!
Inhoud: 

Van slimme thermostaten tot nieuwsgierige matrassen; steeds meer van onze huishoudelijke apparaten worden verbonden aan het internet. Ze praten constant met elkaar, met ons en óver ons. Zo leren ze ons steeds beter kennen. Maar hoe goed kennen wij onze apparaten eigenlijk?

In de workshops van Kunnen wij dit maken?! nemen we je mee in de wereld van data en algoritmen.
Vertrekpunt is de razendsnelle opmars van het ‘Internet of Things’: een ontwikkeling waarbij in potentie ieder object in een medium voor digitale creatie verandert. Van verlegen voetenbankje tot asociaal koffiezetapparaat: koppel een object aan het internet en een heel scala aan nieuwe mogelijkheden wordt toegankelijk.

Medialab SETUP onderzoekt door middel van inloopworkshops en masterclasses waar de ethische en artistieke grenzen liggen in de toepassing van algoritmen op apparaten die we dagelijks gebruiken. Welke mogelijkheden en onverwachte gevaren brengt deze wereld met zich mee?

Wil je meedoen aan een Kunnen wij dit maken?!  workshop? Neem een kijkje in dit dossier, of neem contact met ons op voor vragen over deze workshops.