Masterclasses

Dossier: 
Kunnen wij dit maken?!
Inhoud: 

De Masterclass in vogelvlucht
In de masterclass Kunnen Wij Dit Maken?! ontwerp en bouw je in 5 lessen zelf een werkend prototype van een slim apparaat. Je leert vanaf beginnersniveau werken met arduino’s, sensoren en datasets. We behandelen de belangrijke basisprincipes die nodig zijn om de werking van slimme apparaten te begrijpen en de werking ervan te doorzien. Aan de hand van de lessen en onze voorbeeldapparaten ontwerp jij je eigen kieskeurige koelkast, (a)sociale wijntapper of lief handoekrekje. Let wel, we kijken ook naar de ethische kant van jouw creatie. Bouw je een slimme hulp voor in huis, of juist een heel bijdehand of bevooroordeeld apparaat? Wat zijn de gevolgen voor de gebruiker van jouw slimme apparaat?

Na afloop van de masterclass neem je een notitieboekje vol met ideeën, inspiratie en opgedane kennis èn natuurlijk je eigen werkende prototype mee!

Ons uitgangspunt
In het ontwerp van elk apparaat zit een wereldbeeld van de maker verwerkt. Het ontwerp bevat altijd voorkeuren die zijn ingegeven door de kennis, cultuur en (persoonlijke) geschiedenis van de ontwerper. Hier spelen we in de masterclass op in door je de keuzevrijheid te geven om al dan niet expres je creatie zo (on)gewenst mogelijk te maken. Eens zien wat jouw slimme creatie teweeg brengt wanneer je het toont aan andere workshopdeelnemers, familie, vrienden of collega’s!

Waarom deze masterclass?
Zodra je doorhebt wat er allemaal omgaat in onze alledaagse technologie, kun je je ook veel beter mengen in het debat over slimme apparaten. Dat is niet alleen handig voor thuis, als je moet beslissen wat voor TV of vogelhuisje je koopt, maar ook op je werk, waar je beter je mening kunt geven over de aanschaf van dat nieuwe slimme koffiezetapparaat.

Doe jij ook mee? 
De workshop is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de hierboven besproken onderwerpen. Ook (of misschien wel juist) als je geen technische achtergrond hebt. De eerste masterclass is vol. Houd onze website in de gaten voor een nieuwe masterclass!

Data: Dinsdag 9 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei en 6 juni 2017
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Centrale Bibiotheek Utrecht
Aantal deelnemers: 15 (van 18 jaar en ouder)
Prijs voor 5 masterclasses: 175,00 euro (incl. BTW)

Voor vragen kan je mailen naar andrea@setup.nl.