16 Nov 2023

Tech Talk PROJECT DODO

Koop jouw ticket

Hoe komt het dat we als mens steeds de neiging hebben onszelf uit de grote problemen van onze tijd te innoveren? Aan de hand van PROJECT DODO leggen ontwerpers Casper en Marissa uit hoe tech-solutionisme werkt.

De dodo, een eeuwenoud dier, werd rond 1600 ontdekt door de mens en 80 jaar later volledig uitgestorven dankzij de Nederlandse kolonisten. Anno 2023 zijn wetenschappers bezig met het terugbrengen van dit al eeuwenoude uitgestorven dier. Een kans om deze zwarte bladzijde in de geschiedenis om te slaan. Maar wat als dit lukt? Hoe maken we de Dodo dan 21st-century proof? Deze presentatie gaat over het onderzoek, de ondervindingen en er worden beelden getoond van het eerste volautomatische exoskelet voor de Dodo.

ArtTechTour

De ArtTechTour (ATT) is een Kunst & Technologie festival waarbij (lokale) kunstenaars, performers, uitvinders en partners samenkomen om een bijzondere multidisciplinaire beleving te bieden. ArtTechTour 2023 staat in het teken van menselijkheid en kunstmatige gevoelens in een tijd waarin we altijd verbonden zijn. Dit jaar is SETUP verantwoordelijk voor een van de twee TechTalks. Ervaar het snijvlak van kunst en technologie en ontwikkel een kritische en creatieve visie op de wereld om ons heen.