29 Sep 2023

Het wetenschapsfestival in Groningen

Tijd

19:30-0:00 / 12:00 - 17:00

Entree

€0-7,50
Koop jouw ticket

Het laatste weekend van september staat Groningen in het teken van de wetenschap. Op vrijdag 29 september start het weekend met de Europese Nacht van de Onderzoekers in Forum Groningen. En op zaterdag 30 september is er van alles te doen en te ontdekken voor het hele gezin. Kom je langs voor een potje AI-Bullshit Bingo? Of verleid je ogen met nieuwe stockbeelden voor technologie!

AI-Bullshit Bingo

Overschatten we wat AI echt kan, of onderschatten we toch de risico’s? SETUP doet een poging om het AI-debat weer gezellig te maken. Kom bingo spelen, en kijk of het jou lukt om AI-gegenereerde beelden te matchen bij de instructies die we de computer hebben gegeven. Er is een bingowiel, er zijn glitterjasjes, en er zijn prijzen! Tussendoor proberen we met experts de feiten van de fictie te scheiden.

Wanneer? Vrijdagavond en zaterdag

Nieuwe beeldtaal voor technologie

In de journalistiek is nog een hoop te behalen als het gaat om representatieve beeldvorming. Zowel in tekst als in beeld gebruiken we graag sci-fi-clichés. Deze expositie gaat over het onderzoek van SETUP naar nieuwe beelden voor technologische onderwerpen. Samen met Fotograaf Peter Arno Broer realiseerden we vier nieuwe foto’s over AI, cloud computing, hackers en privacy. Lees hier meer over het onderzoek.

Wanneer? Vrijdagavond en zaterdag

PechaKucha silent disco researchers battle

Welke verhaal doet jouw oren het meest deugt? Tijdens deze battle strijden steeds 3 onderzoekers om de aandacht van het publiek. Want net als in een silent disco, bepaal jij zelf naar wie je wil luisteren. Wie de meeste luisteraars heeft, wint de battle. Ben je benieuwd naar ons project over een nieuwe beeldtaal voor technologie? Kom dan zeker even langs en breng jouw stem uit!

Wanneer? Vrijdagavond