25 Oct 2024 — 27 Oct 2024

Casper de Jong Short Film Festival of Inanimate Beings

Koop jouw ticket

In·an·i·mate
Something that is not alive.
Be·ing
The state of existence, consciousness, or life.

Het allereerste short film festival voor inanimate beings – traditiegetrouw in het laatste weekend van oktober. Een wereldwijde primeur in Utrecht, initiatief van kunstenaar Casper de Jong. In deze korte films komen niet-levende, alledaagse objecten tot leven. Robots, machines of mechanische constructies; ze laten zich op het doek van hun kwetsbare, sterke, beweeglijke of soms onhandige kant zien. Tijdens het short film festival staan deze jonge en opkomende robotische talenten in de spotlights.

De complete filmfestival-ervaring – Vrijdag 25 oktober, 20.00u

Op vrijdagavond beleef je een complete filmfestival-ervaring op slechts één avond! Van openingsfilm tot gala, van screenings tot awardshow, van de rode loper tot het witte doek; allemaal in het teken van inanimate beings. Tickets zijn nu beschikbaar. Wees er snel bij, er zijn een beperkt aantal plaatsen voor mensen om zo genoeg ruimte te houden voor robots, machines en andere levenloze wezens.

Filmvertoningen en expositie – Zaterdag 26 en zondag 27 oktober

In het weekend is er een doorlopende expositie met filmvertoningen met zonder andere kunstenaar Casper de Jong. Er is voor deze expositie een open inloop en vrije entree.

Meer informatie

Kijk op casperdejongshortfilmfestivalofinanimatebeings.com.

Language just a small problem: most talks are in Dutch – The exhibition and films are English/non-spoken.