29 Sep 2023

Betweter Festival 2023

Koop jouw ticket

Tijdens de 2023 editie van het Betweter Festival zijn we weer te vinden met gezellige tech experiences in de hallen van TivoliVredenburg.

De Cuddle King 2000

Ongemakkelijke dates zijn eindelijk verleden tijd. Met de Cuddle King 2000 kun je jouw sociale ongemakkelijkheid voor altijd achter je laten. Niet langer maak jij op eerste dates een slechte indruk doordat je te lang, te intens of te raar knuffelt. Met behulp van geavanceerde sensoren en algoritmen maakt de Cuddle King 2000 snel inzichtelijk hoe het is gesteld met jouw knuffeltechniek. Make every cuddle count! Want romantiek moet je niet romantiseren, maar optimaliseren.

AI Dorpsdisco

Een ode aan de vergane glorie van failliete dorpsdisco’s. Hoe kunnen we ons thuisvoelen in een wereld die steeds generieker aanvoelt? Terwijl we willen voorkomen dat dialecten uitsterven omdat ze klein, lokaal en bijzonder zijn, is de trend bij AI juist dat de modellen steeds groter worden. Meer data en meer parameters, want bigger is better! Maar waarom eigenlijk? SETUP wil een lans breken voor AI-streekproducten met hyper-lokale data! Op basis van 26.104 foto’s, gemaakt tussen 2002-2007 in Discotheek De Stunt in Epe, bouwden we zelf een AI-beeldgenerator. Een nostalgische mix van geblondeerde stekeltjes, azuurblauwe spaghettibandjes en Passoa jus. In deze experience brengen we een ode aan de vergane glorie van failliete dorpsdisco’s in het algemeen, en aan Discotheek de Stunt in Epe in het bijzonder. Goaj mee brommers kieken?

AI-Bullshit Bingo

Kortgeleden maakten we grappige plaatjes met AI. Nu is het wachten tot AI de mensheid overneemt. AI heeft een vlucht genomen en de voorspelling over de komende ontwikkelingen lopen flink uiteen. Overschatten we wat AI echt kan, of onderschatten we toch de risico’s? SETUP doet een poging om het AI-debat weer gezellig te maken. Kom bingo spelen, en kijk of het jou lukt om AI-gegenereerde beelden te matchen bij de instructies die we de computer hebben gegeven. Er is een bingowiel, er zijn glitterjasjes, en er zijn prijzen! Tussendoor proberen we met experts de feiten van de fictie te scheiden.