29 Nov 2023

AI-Bullshit Bingo @ Bieb Rozet

Koop jouw ticket

Overschatten we wat AI echt kan, of onderschatten we toch de risico’s? Kom Bingo spelen en kijk of het jou lukt om de AI-gegenereerde beelden te matchen bij de instructies die we de computer hebben gegeven.

Al jaren horen we verhalen over hoe artificiële intelligentie onze banen overneemt. Wil je dat lot ontlopen, dan kun je maar beter een creatief ambacht kiezen, zo was het advies. Want de brute rekenkracht van een AI is goed in patronen herkennen, maar heeft geen benul van schoonheid en expressie. Toch zien we dit jaar allerlei AI-systemen opduiken die op basis van een paar woorden oneindig veel nieuwe kunstwerken kunnen maken, in elke mogelijke stijl en stroming. Maar waar kijken we eigenlijk naar?

SETUP doet een poging om het AI-debat weer gezellig te maken. Er is een bingowiel, er zijn glitterjasjes, en er zijn prijzen! Tussendoor proberen we met de feiten van de fictie te scheiden. Zit jij in het kamp ‘allemaal onzin!’ of weet je er geen (bingo-)bal van wil je juist van alles weten of AI én hou je van Bingo?

Kom dan naar de AI Bullshit Bingo waarin de waarheden, fabels, zin- en onzin op een hele laagdrempelige manier de revue passeren. En wie weet ga je met een toffe prijs naar huis.