SETUP @ "Hey Siri: Vind een geschikte kandidaat"

SETUP @ "Hey Siri: Vind een geschikte kandidaat"

Woensdag 18 mei 2022

SETUP @ "Hey Siri: Vind een geschikte kandidaat"

Tijd
13:00-18:00
Locatie
Utrecht | DeFabrique
Entree
Gratis
Aanmelden

Hoe kan AI bijdragen aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt? Onder andere Siri Beerends gaat erover in gesprek tijdens het congres georganiseerd door WOMEN Inc. en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Artificial Intelligence speelt een steeds grotere rol in werving- en selectieprocedures. Dit brengt risico’s maar ook kansen met zich mee. Tijdens dit offline congres kun je samen met belangrijke spelers in gesprek om de weg naar mensgerichte en inclusieve AI uit te stippelen. Naast de bevestigde sprekers Ingrid Van EngelshovenLokke Moerel en Sennay Ghebreab, zal Siri Beerends aanschuiven voor het panelgesprek met David Graus en Rina Joosten-Rabou. Over de vraag of en hoe AI kan helpen bij een inclusieve arbeidsmarkt.

Break-out sessie met SETUP en Rathenau

Daarnaast verzorgt Siri Beerends namens SETUP samen met Djurre Das van het Rathenau Instituut een sessie waarin we kritisch gaan kijken naar de ethische aspecten van geautomatiseerde sollicitatie- en selectieprocedures. Naast privacy, transparantie en autonomie is er aandacht voor de manier waarop sollicitanten een geautomatiseerde selectieprocedure naar de hand kunnen zetten en gaan we dieper in op de aanname dat je bias makkelijker in machines kunt oplossen dan in mensen.

Aanmelden

Dit congres is bedoeld voor mensen met de volgende functies (uit verschillende werkgebieden): HR experts, werkgevers, programmeurs, IT specialisten, deskundigen uit het onderwijs, beleidsmakers.