SETUP & Open State Tech Awards

SETUP & Open State Tech Awards
© Beeld: tomschouw.com

Dinsdag 23 maart 2021

SETUP & Open State Tech Awards

Tijd
19:30-21:00
Locatie
Online
Entree
Gratis
Meer informatie

SETUP en Open State Foundation presenteren de SOS Tech Awards: vier awards voor transparantie & verantwoordelijkheid in de digitale samenleving.

Op 23 maart reiken SETUP en Open State Foundation vier nieuwe techawards uit voor digitale transparantie én digitale verantwoordelijkheid. Wie laat zien hoe transparantie & verantwoordelijkheid eruit ziet en wie moet nodig met deze waarden aan de slag?

Transparantie

In onze samenleving doen we steeds vaker een beroep op big data en algoritmen. Om te zorgen dat iederéén hier beter van wordt, is open en toegankelijke publieke data cruciaal. Organisaties die een bijdrage deden aan digitale transparantie maken kans op een door Open State Foundation uitgereikte Glass Box Award. Wie er juist afbreuk aan deed wordt genomineerd voor een Black Box Award

Verantwoordelijkheid

Sorry zeggen voor een datalek of negatieve uitwerking van technologie is makkelijk, maar wat daarna komt maakt het verschil. SETUP nomineert organisaties die compassie laten zien naar hun gebruikers én maatregelen nemen om de fout echt recht te zetten voor een Levende Mussen Award. Organisaties die na draken van techoplossingen hun kop in het zand blijven steken voor de gevolgen maken kans op een Dode Mussen Award.

Livestream

Op 23 maart worden de awards uitgereikt tijdens een livestream vanuit SETUP's thuisbasis, de centrale Bibliotheek Utrecht. Een maand daarvoor worden de genomineerden bekend gemaakt. Meer weten? Ga naar sostechawards.nl.

Let op: tijdstippen zijn onder voorbehoud. Volg #sostech21 om op de hoogte te blijven of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

youtube.com/setuputrecht