SETUP & Open State Tech Awards

SETUP & Open State Tech Awards
© Beeld: tomschouw.com

Dinsdag 23 maart 2021

SETUP & Open State Tech Awards

Tijd
20:00-21:30
Locatie
Online
Entree
Gratis
Meer informatie

SETUP en Open State Foundation presenteren de SOS Tech Awards: vier awards voor transparantie & verantwoordelijkheid in de digitale samenleving.

In onze samenleving doen we steeds vaker een beroep op big data en algoritmen. Om te zorgen dat iederéén hier beter van wordt, is open en toegankelijke data cruciaal. Tegelijkertijd leidt de inzet van technologie niet vanzelfsprekend tot een positief resultaat. Daarom is het even cruciaal dat organisaties verantwoordelijkheid nemen voor de impact van hun technologie. Hoe transparant en verantwoordelijk zijn organisaties eigenlijk over hun systemen? Tijd om ze langs de meetlat te leggen!

Vier awards in twee categorieën

Met een Glass Box en een Black Box award benoemt Open State Foundation organisaties en projecten die hebben gezorgd voor meer digitale transparantie en ook wie daar afbreuk aan hebben gedaan. SETUP reikt op dezelfde manier een Levende en Dode Mussen award uit voor de mate van verantwoordelijkheid die organisaties nemen voor de maatschappelijke impact van hun technologie. Lees hier meer over de vier awards.

Livestream

Op 23 maart worden de awards uitgereikt tijdens een livestream vanuit SETUP's thuisbasis, de centrale Bibliotheek Utrecht. Een maand daarvoor worden de genomineerden bekend gemaakt. Meer weten? Ga naar sostechawards.nl.

Let op: tijdstippen zijn onder voorbehoud. Volg #sostech21 om op de hoogte te blijven of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

youtube.com/setuputrecht