SETUP @ Dutch Design Week

SETUP @ Dutch Design Week
© Foto: Paulus van Dorsten | Concretestate

Zaterdag 16 oktober 2021

SETUP @ Dutch Design Week

Tijd
11:00
Einddatum
Zondag 24 oktober 2021, 18:00
Locatie
Eindhoven | Campina Melkfabriek
Meer informatie

SETUP is op Dutch Design Week! We presenteren het installatie-drieluik Accept & Work: een duik in de wereld van 'clickwork', door Merijn van Moll & Ruben van de Ven.

Kunstmatige intelligentie grijpt in op de arbeidsmarkt, onder andere door menselijke taken te automatiseren. Maar AI’s dirty secret? Een leger van menselijke arbeiders die zogenoemde microtaken verrichten. Ze voeden het kunstmatig intelligente systeem met menselijke intelligentie zodat de uiteindelijke 'automatisering' kan lukken. Amazon’s Mechanical Turk is het grootste platform ter wereld voor het distribueren van dit soort microtaken onder ‘clickworkers’. Toch is deze gigantische nieuwe groep arbeiders grotendeels onzichtbaar voor het grote publiek. Tot nu.

Video & Muziek: Bas van Eijck

Het leven als mens in de machine

SETUP presenteert Accept & Work, drie installaties over 'clickwork' door Merijn van Moll & Ruben van de Ven. Iedere installatie dompelt je onder in een aspect van het leven van de mens in de machine. Media-installatie Guest Worker geeft individuele clickworkers als ‘geest in de machine’ een bijzondere aanwezigheid in de fysieke ruimte. Het vreemd uitziende bureau Auto-accept neemt ons verder mee in de meditatieve flow die je kunt ervaren bij het uitvoeren van repetitieve microtaken. Het werk Exhausting MTurk biedt een overzicht van deze nieuwe arbeidssector door de uiteenlopende verhalen van ‘turkers’ achter de schermen te vertellen. 

Meer lezen

Tickets

De werken zijn te zien in de tentoonstelling Manifestations in de Melkfabriek in Eindhoven. Je kunt deze tentoonstelling bezoeken met een regulier toegangsticket voor Dutch Design Week.

N.B.: De ticketverkoop voor Dutch Design Week start na de persconferentie van 14 september 2021