SETUP zegt .sorry, en nu écht! (livestream)

SETUP zegt .sorry, en nu écht! (livestream)
© Timon Vader

Maandag 29 juni 2020

SETUP zegt .sorry, en nu écht! (livestream)

Tijd
19:00-20:00
Locatie
Livestream
Entree
Gratis
Meer informatie

Jarenlang zijn we overspoeld met excuses van techbedrijven. Maar wat is er daarna veranderd? SETUP stapt in 2020 naar ICANN voor de registratie van een nieuw topleveldomein: .sorry. Doe je mee?

Kijk & discussieer live mee!
Via SETUP's Youtube-kanaal

Eigenlijk zou deze livestream op 23 juni plaatsvinden, maar door technische problemen kon het niet doorgaan en moesten we zelf een sorry-video opnemen om de livestream af te zeggen. Op maandag 29 juni gaan we écht live om het over het .sorry topleveldomein te hebben. 

Het internet is, net als de echte wereld, een plek waar communities hun plekken claimen. Een van de manieren waarop ze dat sinds 2012 doen, is door hun eigen topleveldomein (TLD) te registreren. Een topleveldomein is het stuk van een internetadres dat achter de punt staat, zoals .nl en .com. Zo hebben de paardenfans in de afgelopen jaren gezorgd voor .horse, de developers voor .dev en de kunstenaars voor .art.

SETUP zegt dot-sorry, jij ook?

Om de tech-industrie tot verandering aan te zetten is een groot gebaar nodig. Hoe dwingen we hen een stap verder te gaan dan alleen sorry zeggen? Daarvoor is .sorry. Een nieuwe, vast plek op het internet waar sorry niet het einde is van het gesprek, maar het begin.

Maar nieuwe TLD’s ontstaan niet vanzelf, daar zit een enorm proces achter. Om een serieuze kans te maken hebben we jouw stem nodig. Doe je mee?

Experts

Tijdens deze livestream beantwoordt SETUP met een aantal experts de vragen: Wat zijn tech-excuses? Wat is een topleveldomein en hoe kom je daaraan? En wat zouden we allemaal met .sorry TLD kunnen doen? Maar vooral willen we van jou horen, wat jij met een .sorry TLD zou doen! Van wie of wat wil jij nog een goede sorry krijgen? En hoe zou een .sorry website je erbij kunnen helpen?