SETUP x SPRING | APOLOGY:DENIED

SETUP x SPRING | APOLOGY:DENIED

Zondag 6 september 2020

SETUP x SPRING | APOLOGY:DENIED

Tijd
12:00
Einddatum
Maandag 7 september 2020, 21:00
Entree
Gratis
Reserveer nu!

Kan technologie ons helpen om onze emoties te temperen, zodat wij excuses beter in ontvangst kunnen nemen? SETUP en makers Mapije de Wit en Casper Wortman presenteren tijdens SPRING in Autumn de installatie APOLOGY:DENIED.

Let op tijdstippen en reserveringsmogelijkheden kunnen nog wijzigen. Dit is een vooraankondiging. Meer weten? Mail naar info@setup.nl.

Wat het maken of accepteren van excuses zo lastig maakt, is dat ze omringd zijn met allerlei verschillende gevoelens. 

Hoe werkt het aanvaarden van een excuus? Welke rol speelt technologie bij nieuwe excuus-rituelen in een antropocentrische wereld? Analogieën van het brein als harde schijf en het technologiseren van menselijke processen leggen bloot hoe we grip proberen te krijgen op zoiets ongrijpbaars als een sorry. We verkennen waar een excuses aanvaarden en data herprogrammeren elkaar ontmoeten. Wat betekent het als we het accepteren van excuses zo kunnen optimaliseren? Is de face-to-face excuses een sub-optimale variant van het herprogrammeren van onze herinneringen met EMDR, VR of andere technieken? Of bewegen we hiermee naar  “a world of knowledge without understanding”?

APOLOGY:DENIED neemt je mee op een route door excuses, technologie, het menselijk brein en de sorry van de toekomst.