SETUP LIVE: Ode aan de snik

SETUP LIVE: Ode aan de snik
© Niels Sinke (nielssinke.nl)

Zaterdag 21 november 2020

SETUP LIVE: Ode aan de snik

Tijd
19:30-21:30
Locatie
Utrecht | De Bibliotheek Utrecht
Entree
€ 10,00
Koop jouw ticket!

In het weekend van het Smartlappenfestival brengen we vanuit De Bibliotheek Utrecht een ode aan de snik. We praten met makers en experts over onze eerste AI-smartlap. Raakt 'ie de juiste snaar? En als de snik niet werkt, kan technologie je dan van je trauma's af helpen?

Excuses zijn een herkenbaar moment in iedere relatie: moeilijk, maar met kans op verbetering. Helaas gaat er nog wel eens wat mis bij het geven en ontvangen van excuses. YouTubers hebben niet voor niets apology-video's tot een genre verheven. En ook in de tech-industrie zijn excuses een veel gebruikt onderdeel geworden van de PR strategie van bedrijven. Maar wat maakt een goede sorry? En hoe werkt het aanvaarden van excuses?

Kan technologie ons helpen bij het vinden én ook weer kwijtraken van de snik?

Programma (20:00 - 21:30)

Met AI-programmeur en muzikant Janne Spijkervet onderzochten we of een algoritme zo te trainen is dat daar een succesvolle smartlap, vol wroeging en snik uit komt. Welke liedstructuren heb je nodig voor een lied met een snik? En wat vinden jullie ervan? Krijgen we jullie aan het snikken, als we een doorleefde smartlappenzanger onze door AI gegenereerde tranentrekker laten zingen?

Ook praten we over de performatieve ervaring _APOLOGY:DENIED_ die oorspronkelijk bedoeld was als live performance op theaterfestival SPRING, over het ontvangen van excuses. In een route door het brein en met je psyche als podium, komen we erachter waarom je sommige excuses wel en andere niet kunt accepteren. Welke traumatische herinneringen zitten in de weg? En als we de structuur hiervan eenmaal kennen, kunnen we die dan met technologie herprogrammeren? Weg met die snik!

Voor iedereen die een reden heeft om te huilen: kom er gezellig bij! 

Tickets & info

Als dit event live kan plaatsvinden in De Bibliotheek kosten tickets voor dit event kosten €10,00. Voor studenten is een kortingstarief van €8,00. Leden van de Bibliotheek Utrecht en U-pas houders betalen €5,00. 

Als live events op deze datum nog niet tot de mogelijkheid behoren, gaan we dit gesprek online aan. Blijf van de laatste updates op de hoogte via de SETUP Nieuwsbrief.