SETUP LIVE: Hoe therapeutisch kan technologie zijn?

SETUP LIVE: Hoe therapeutisch kan technologie zijn?
© Illustratie: Niels Sinke (nielssinke.nl)

Woensdag 9 december 2020

SETUP LIVE: Hoe therapeutisch kan technologie zijn?

Tijd
19:00-19:45
Locatie
Online
Entree
Gratis
Meer informatie

We praten met collectief SMELT na over de installatie APOLOGY:DENIED en onze ervaringen met het loslaten van wrok. Welke rol willen we dat technologie daarin speelt?

Excuses accepteren is lastig. Vaak zitten schaamte, woede en frustratie in de weg. Veel mensen lopen daardoor rond met flink wat oud wrok. Is er een 'quick fix'?

Momenteel is EDMR-therapie voor traumaverwerking erg populair. Startups bieden nu zelfs een VR-variant aan. De belofte: 30% effectievere therapie. Wij vroegen ons af: kan technologie ons dan ook helpen bij het loslaten van wrok?

We onderzochten deze vraag samen met collectief SMELT. Het resultaat is een interactieve installatie die jou de excuses geeft die je altijd al had willen hebben. Bij de eerste deelnemers raakten we een snaar, er vloeiden zelfs tranen. Hebben we een werkende techno-fix gevonden? Willen we onze wrok eigenlijk wel fixen met technologie?

Livestream

In deze livestream zie je hierover een gesprek met Dorian & Myrthe van collectief SMELT en Siri van SETUP. Over excuus-rituelen, het brein als harde schijf en de vraag; van wie wil jij nog excuses? Kijk live mee.
 

youtube.com/setuputrecht