SETUP exposeert tijdens Openingsfeest Bibliotheek Neude

SETUP exposeert tijdens Openingsfeest Bibliotheek Neude

Vrijdag 13 maart 2020

SETUP exposeert tijdens Openingsfeest Bibliotheek Neude

Tijd
10:00
Einddatum
Vrijdag 27 maart 2020, 17:00
Entree
Gratis
Afgelast

Op 13 maart opent de Bibliotheek Neude haar deuren in Post Utrecht. SETUP verhuist mee en exposeert tijdens het twee weken durende openingsfeest de beste interactieve installaties van het afgelopen jaar.

2019 stond bij SETUP in het teken van het onderzoeken van de ingewikkelde versmelting tussen mens en technologie. Het debat over robots en automatisering is meestal in twee kampen verdeeld: technologie is onze redding of onze grootste vijand. Maar er zijn veel meer relaties mogelijk. 

Tijdens het openingsfeest van Bibliotheek Neude kun je in het medialab al onze in 2019 ontwikkelde mens-technologie-relaties komen uitproberen.

Pottenbakrobot / Potterybot

Romantisch pottenbakken met een robot, zoals Patrick Swayze en Demi Moore dat deden in de film Ghost, kan dat? De Pottenbakrobot heeft het meer dan bewezen. De gezelligste robot en de hit van 2019, gemaakt door Casper de Jong, geeft een romantisch antwoord op de vraag: hoe zorgen we dat mens en robot samen slimmer zijn dan los van elkaar? 

DIY Clickbait

Netflix en Youtube doen ons dagelijks aanbevelingen op basis van data-analyses en algoritmen. Maar inmiddels zijn er ook algoritmen die bepalen wat de inhoud van die video's moet zijn. Yan Waatze en Martijn de Vliegher maakten met behulp van een algortime een serie DIY Clickbait video's. 

Genereer in de DIY Clickbait installatie zelf nieuwe videotitels, teken daar binnen 30 seconden een thumbnail bij en wie weet heb jij straks een nieuwe clickbait-titel op je naam staan!

Cranky

Cranky de robot neemt je mee naar een toekomstige wereld, waar bijna al het werk is overgenomen door robots en artificiële intelligentie. Blijft er nog werk over dat mensen beter dan programmeerbare en zelflerende machines kunnen uitvoeren? Door Front404 en Ewoud Kieft.

Deep (cheap?) fake Henk Westbroek

Een deepfake video van Henk Westbroek gemaakt door Yifan Yaing en Sander de Jong was onze poging om een stukje Utrechtse geschiedenis te veranderen. 

Het resultaat? Een hilarische, maar niet erg geloofwaardige video van Henk Westbroek opgesloten in de Janskerk om daar de inspiratie voor zijn hit 'Waar is hier de nooduitgang' te vinden.