SETUP en de bieb doen het op anderhalve meter

SETUP en de bieb doen het op anderhalve meter
© Nastia Cistakova

Donderdag 22 oktober 2020

SETUP en de bieb doen het op anderhalve meter

Tijd
12:00-17:00
Locatie
Utrecht | De Bibliotheek Utrecht
Entree
Gratis

Hoe houden we onszelf scherp in coronatijd? Doet een corona-app de truc of is er meer nodig? SETUP en de bieb nemen je mee langs alternatieve corona-apps én -bots.

Let op: de tijdstippen en reserveringsmogelijkheden van dit event kunnen nog wijzigen. Dit is een vooraankondiging. Meer weten? Mail naar info@setup.nl.

SETUP en De Bibliotheek helpen je graag scherp te blijven in coronatijd! Daarom presenteren we op 22 oktober samen een event helemaal gewijd aan corona-apps én -bots. Want technologie inzetten om lastige problemen op te lossen is altijd wel een goed idee, toch?

Leven met corona-apps en -bots

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport begon bijna gelijktijdig met de start van de pandemie te werken aan een corona-app. Dat lijkt een goed idee, maar wat zijn de ongewenste sociale gevolgen van corona-apps?

Hoe kijken we bijvoorbeeld naar elkaar als we straks een app op zak hebben die ons vertelt in hoeverre we een risico vormen voor de mensen om ons heen? En hoe precies kan de corona-app eigenlijk afstanden meten? Voelen we ons straks ten onrechte te veilig door de app? En wie vertrouwen we de data en het ontwerp van de app toe? 

Met 7 kunstenaars en ontwerpers maakten we drie provocerende alternatieven voor de corona-app om het idee van schijnveiligheid, polarisatie in de maatschappij en vertrouwen te onderzoeken.

En hoe zit het eigenlijk met technologie die ons gewoon direct helpt om afstand te houden? Wat voor soort robots zijn er al gemaakt die dat doen? We nemen je mee in de wereld van social distance robots.